Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 7 februari 2016    Evangelie van 2016-02-07
(Carnaval)
begintijd10:30 uur
eindtijd15:45 uur
 titelVormelingendag vicariaat Utrecht
beschrijving

Of je met de voorbereiding op het vormsel bezig bent, of net gevormd bent, je bent van harte welkom op zondag 7 februari 2016 in Amersfoort bij de Vormelingendag van het vicariaat Utrecht. Deze dag krijgt als titel ‘In vuur en vlam’, dus dat belooft wat! Dat wil je toch niet missen!

Na een ‘spetterende’ opening ga je deze zondagmiddag aan de slag in leuke workshops. Je ontmoet bijzondere mensen die jou enthousiast kunnen maken: jou in vuur en vlam zetten en je meer over het Heilig Jaar van de Barmhartigheid leren.

Programma

10.30 uur: Inloop met inschrijving
in de H. Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28, Amersfoort
(Vanwege de voorbereiding willen we je vragen niet eerder dan 10.30 uur aanwezig te zijn.)
11.00 uur: Heilige Mis
12.00 uur: Lunch
12.30 uur: Gezamenlijk openingsprogramma
13.00 uur: Workshopronde I
14.00 uur: Pauze
14.15 uur: Workshopronde II
15.15 uur: Pauze
15.20 uur: Presentatie workshops
15.45 uur: Einde Vormelingendag

Neem mee
Lunch; voor drinken wordt gezorgd

Workshops

1. Kaarsen versieren
In deze workshop maak je een mooie kaars, die je op kunt steken voor iemand die jou dierbaar is.

2. Rozenkrans knopen en bidden
Je knoopt je eigen rozenkrans en tijdens het knopen leer je de rozenkrans bidden. Gebed is een manier om het geloof in ons hart brandend te houden.

3. Heilige Geest vervul ons!
In deze workshop leer je meer over de Heilige Geest en de Heilige Drie-eenheid met liederen over de Heilige Geest. Daarna ga je aan de slag met een leuke opdracht.

4. Jaar van Barmhartigheid en Sint Maarten
Dit jaar is door paus Franciscus uitgeroepen tot het Heilig Jaar van de Barmhartigheid: via een combinatie met het leven van Sint Maarten leer je in deze workshop meer over dit bijzondere jaar.

5. Jezus: gezicht van de Vader
In deze workshop ga je in gesprek met twee missionarissen van de Shalom gemeenschap uit Brazilië. Zij wisselen hun ervaringen over Jezus met je uit en aan het einde krijg je een leuke opdracht.

6. Bibliodrama
In deze workshop speel je samen met andere vormelingen een Bijbelverhaal na. Tijdens het theaterspel kom je meer te weten over verschillende onderwerpen.

7. Sant’Egidio Gemeenschap
De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap met 60.000 leden in meer dan zeventig landen. Ze komen samen voor het gebed en knopen vriendschappen aan met de armsten van de eigen stad. In deze workshop krijg je een inkijkje in het ‘barmhartige werk’ dat de Gemeenschap van Sant’Egidio in Apeldoorn verricht.

8. Zingen met hart en ziel
Tijdens deze workshop vertelt een muziek begeleider hoe je met liederen kunt leren bidden – en natuurlijk leer je een aantal leuke liederen zingen.

9. Streetdance
Onder professionele begeleiding maak je een spetterende streetdance.

Uit deze negen workshops mag je er twee kiezen.

Workshops voor begeleiders

1. Lectio Divina
Lectio Divina is een methode om de Bijbel biddend te lezen. Het is een manier van communiceren met God en een wijze om het geloof concreet te maken en brandend te houden.

2. Sant’Egidio Gemeenschap
De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap met 60.000 leden in meer dan zeventig landen. Ze komen samen voor het gebed en knopen vriendschappen aan met de armsten van de eigen stad. Tijdens deze workshop maak je kennis met deze Gemeenschap en hun projecten in Apeldoorn.

Aanmelding
Je kunt je als individu of als groep aanmelden door je voor- en achternaam, de naam van je parochie en de workshops van je keuze te mailen naar Samuel Luz: jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl . Voor vragen kun je Samuel mailen of bellen: 06-28448875. Deelname aan deze dag is gratis.

Aanmelden dient te gebeuren vóór 1 februari. Het is belangrijk dat de gegevens goed en volledig doorgegeven worden.

info

www.aartsbisdom.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatieH. Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl