Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 23 december 2015    Evangelie van 2015-12-23
 titelKerstmaaltijd met vluchtelingen
beschrijving

In de Bossche binnenstad komen woensdag 23 december 60 vluchtelingen naar het Sint-Janscentrum voor een kerstmaaltijd. Pastor Robert van Aken kwam in zijn parochie te Rosmalen met deze christenen in contact: “Ze zijn zo ver van huis, familie en hun eigen kerkgemeenschap en daarom willen wij hen een thuis bieden. Door samen een kerstmaaltijd te houden hopen we dat zij zich gesterkt voelen, onze hartelijkheid ervaren en weten dat zij Christus ook in onze gemeenschap kunnen ontmoeten.”

“Het idee vloeit voort uit het contact dat ik nu al vanaf de zomer heb met een grote groep christenen uit Eritrea en Syrië. Zij maken deel uit van de 500 vluchtelingen die op het Autotron in Rosmalen worden opgevangen. Als priester heb ik vanuit de parochie H. Maria contact gezocht met het opvangcentrum om te kijken wat wij voor de vluchtelingen zouden kunnen betekenen. De christenen gaven aan dat zij ook in Nederland hun geloof graag willen vieren en kunnen beleven.”

Inmiddels hebben de Eritreeërs, bij wie ook een priester is, in de Lambertuskerk in Rosmalen een thuis gevonden en vieren zij ’s zondags hun eigen Mis. Een andere groep heeft aansluiting gevonden bij een van de andere vieringen in de parochie. “De eerste keer heb ik ze er met de bus naartoe gebracht. Nu komen ze op de fiets. Die fietsen hebben we ze kunnen geven na een actie van de diaconiegroep in de parochie”, aldus pastor Robert van Aken.

Het idee voor een kerstmaaltijd voor deze christenen is in de parochie enorm positief opgepakt. Uiteindelijk hebben we 85 couverts omdat ook enkele jongeren van de Schola Cantorum komen zingen tijdens de maaltijd. “Het is hartverwarmend om te zien hoe alle betrokkenen hun bijdrage leveren en spontaan de maaltijd sponsoren, van vervoer tot de maaltijden en alles er omheen. Het is een concrete manier om aan de Vrede mee te werken en het Licht van Kerstmis te doen stralen. Precies zoals ook paus Franciscus gaat vragen in zijn boodschap voor de Werelddag van Vrede op 1 januari 2016.”

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl