Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 29 t/m woensdag 30 december 2015    Evangelie van 2015-12-29
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelRoepingendagen Grootseminarie Rolduc
beschrijving

Onder het motto ‘Geroepen tot herder van barmhartigheid’ biedt het Grootseminarie Rolduc op 29 en 30 december twee roepingendagen aan. Deze zijn bedoeld voor (jonge) mannen die over het thema ‘persoonlijk geroepen zijn’ willen nadenken en mogelijk zelfs overwegen om priester te worden.

Het thema van de roepingendagen sluit aan bij het Jaar van de Barmhartigheid, dat onlangs begonnen is. Priesters en toekomstige priesters zijn ‘werkers van barmhartigheid’, die Gods goedheid aan de mensen van onze tijd mogen verkondigen en doorgeven. Paus Franciscus roept iedereen op om de ‘werken van barmhartigheid’ opnieuw te ontdekken. 

De roepingendagen zijn bedoeld om daarover na te denken en het zelf te beleven. In gesprekken, ontmoetingen, het vieren van de liturgie en tijdens een uitstapje naar de kathedraal in Roermond wordt geprobeerd om het eigen geroepen-zijn meer op het spoor komen. 

De roepingendagen beginnen op dinsdag 29 december om 10.00 uur en eindigen op woensdag 30 december na het avondeten. De deelname is gratis. Geïnteresseerden of parochies/pastores die wellicht geïnteresseerden kennen, kunnen zich melden bij Dr. D. Rohling.

info

Dr. D. Rohling
drohling@rolduc.nl
(045) 546 68 22

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl