Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 17 t/m zaterdag 19 maart 2016    Evangelie van 2016-03-17
(St. Patricks Day)
 titelPelgrimstocht Vastenactie - Nieuwe Waterweg
beschrijving

Drie dagen wandelen. Samen onderweg, bezinnend en ontmoetend door het gebied van de Nieuwe Waterweg. Vastenactie organiseert wederom de jaarlijkse pelgrimage in de Vastentijd, in samenwerking met de plaatselijke katholieke en protestantse kerken. De Pelgrimstocht 2016 vindt plaats van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 maart 2016. Vlaardingen, Maassluis en Schiedam dienen als vertrek- en eindpunten.

Tijdens de wandelingen en in de avondprogramma’s is tijd voor bezinning op wat soberheid en solidariteit betekenen. De inhoud van avondprogramma’s draaien rond het thema van Vastenactie 2016, ‘Water, bron van leven’, met de regio Nieuwe Waterweg en het Vastenactieproject in Oeganda als inspiratie.

Sponsoring
De Pelgrimstocht is bedoeld als sponsortocht voor Vastenactie. De opbrengsten gaan naar de organisatie Socadido in Oeganda. Socadido geeft voorlichting aan boeren hoe om te gaan met de veranderende weersomstandigheden en de opwarming van het klimaat. Ook stimuleert Socadido microkredieten voor vrouwen om meer markttoegang te bewerkstellingen.

Gastgezinnen
Deelnemers die drie dagen deelnemen, kunnen geheel kosteloos bij gastgezinnen verblijven van woensdag 16 tot en met zondag 20 maart 2016. Als u liever in een hotel logeert, kunnen Vastenactie-pelgrims tegen gereduceerde tarieven een kamer boeken.

Kosten
Deelname aan de Pelgrimstocht kost € 10 per dag. Als u ook gebruik maakt van de lunch en warme avondmaaltijd, betaalt u daarvoor nog eens € 10 per dag.

Uitgebreide informatie over avondprogramma, sponsors werven en het maken van een actieposter vindt u op de website. Opgeven per e-mail.

info

pelgrimstocht@vastenactie.nl
www.vastenactie.nl/pelgrimstocht

locatie
plaatsVlaardingen (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl