Vandaag is woensdag 7 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 25 december 2015    Evangelie van 2015-12-25
(1e Kerstdag)
begintijd10:30 uur
 titelH. Antoniuskathedraal Kerstmis
beschrijving

Overzicht van vieringen in de H. Antoniuskathedraal te Breda.

Donderdagavond 24 december
In de kathedraal zal er op 24 december om 17.00 uur een kerstviering zijn voor kleuters en peuters. Het is een eenvoudige viering waarin het kerstverhaal gelezen wordt en kerstliederen gezongen worden. De kinderen bezoeken samen de kerststal.

Vigiliemis
Om 21.30 uur vindt in de kathedraal de Vigiliemis plaats. De vigiliemis is de vooravondmis van het kerstfeest en wordt op de avond, enkele uren na de vespers, gevierd. De viering wordt gekenmerkt door een sterke heilsverwachting. De openingszin luidt: “Heden zult gij weten dat de Heer ons komt redden en morgen zult ge Zijn heerlijkheid zien.” De kathedrale cantorij, onder leiding van Jan Schuurmans, verzorgt de gezangen.

Nachtmis
Om 0.00 uur celebreert mgr. Liesen de nachtmis. Tijdens deze viering leest de Kerk het evangelie van de geboorte van Jezus Christus in Bethlehem (Lc. 2, 1-14).

Vrijdag 25 december: Dagmis om 10.30 uur
Op kerstochtend viert de Kerk de dagmis. De kathedrale cantorij zingt tijdens de viering. In de dagmis verkondigt de proloog van het Johannesevangelie het mysterie van de menswording van Gods Zoon (Joh. 1, 1-18). Op eerste kerstdag is er een bijzondere kinderwoorddienst.

info

www.kathedraalbreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieAntoniuskathedraal, Sint Janstraat 8
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl