Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 27 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-27
 titelVolgens de Koran...
beschrijvingDr. Martha Frederiks over de relatie tussen christenen, joden en moslims.

In deze lezing zal aandacht worden besteed aan die teksten in de koran die spreken over de relaties met joden en christenen. Ook zal gekeken worden - vanuit verschillende culturele contexten - hoe in de geschiedenis christenen hun theologische standpunt ten opzichte van de islam hebben verwoord en op welke wijze de politieke situatie daarin een rol heeft gespeeld.

De lezing begint om 20.00 uur

Dr. Martha Frederiks is theologe / islamologe en werkzaam bij het Interuniversitair Instituut voor Missiologie en Oecumenica in Utrecht.

VU-Podium
VU-Podium, van de Vrije Universiteit Amsterdam, organiseert activiteiten rond het thema wetenschap, cultuur en levensbeschouwing. De activiteiten zijn vrij toegankelijk voor studenten op vertoon van een geldige studentenkaart (tenzij anders vermeld). Voor kortingsprijzen voor ledenen overige tarieven: (020) 4445290, www.verenigingvuwindesheim.nl .

infowww.vupodium.nl
locatieHet trefpunt, Iepenlaan 2
plaatsHarmelen (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl