Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 12 maart 2016    Evangelie van 2016-03-12
begintijd19:30 uur
eindtijd00:30 uur
 titelStille Omgang Jongerenprogramma
beschrijving

Terug in de vertrouwde Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein en de thuisbasis van Sant’Egidio vindt 12 maart 2016 het jongerenprogramma van de Stille Omgang (SO) plaats. Het SO-jongerenprogramma is een katholiek evenement voor jongeren uit het hele land.

We staan dit jaar stil bij het thema ZIEN!. Het jaar van Barmhartigheid vraagt ons om stil te staan, elkaar te zien. Zien wij de ander in deze tijd? Echt gezien worden kan diepe indruk maken, niet gezien worden ook.

Hoe maken wij barmhartigheid op deze manier concreet? Het programma ziet er dit jaar verrassend anders uit! Het gebed, de stilte en de eucharistie staan dit jaar op een speciale manier centraal. Het is de rode draad van de avond. Momenten van verdieping en bijzondere muziek omlijsten het geheel.

In het kader van het jaar van Barmhartigheid is er uitgebreidere mogelijkheid voor het sacrament van de biecht. Parallel aan het hoofdprogramma is er de mogelijkheid om je te laten inspireren op andere manieren. Twee sprekers vertellen in korte seminars hun verhaal over ‘Zien!’ en er vindt ook een actieve workshop plaats rondom dit thema.

In het midden van de avond vieren we samen de Heilige Mis en tot slot lopen we de Stille Omgang door de straten van Amsterdam. Wederom zal de bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, Mgr. Punt, voorgaan in de Eucharistieviering.

Entree: € 8 p.p.
Aanmelden via aanmelding@stille-omgang.nl

info

info@stille-omgang.nl
www.SO16.nl
Facebook.com/StilleOmgang

locatieMozes en AƤronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl