Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 december 2015    Evangelie van 2015-12-13
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd10:30 uur
 titelOpening Heilige Deur Schiedam
beschrijving

Op zondag 13 december start het Jaar van Barmhartigheid in het bisdom Rotterdam met een plechtige eucharistieviering in de basiliek van de heilige Liduina en Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans te Schiedam (10.30 uur). Deze diocesane eucharistieviering zal via televisie worden uitgezonden (Omroep RKK).

Voorafgaand aan de viering zal bij Omroep RKK om 10.15 uur het Geloofsgesprek worden uitgezonden met Mgr. Van den Hende.

Aan het begin van de openingsviering in Schiedam wordt de hoofddeur van de basiliek plechtig in gebruik genomen als de heilige deur in het bisdom Rotterdam gedurende het Jaar van Barmhartigheid.

In het Jaar van Barmhartigheid kunnen gelovigen op speciale extra tijden de basiliek in Schiedam door de heilige deur binnengaan. Gedurende dit heilig jaar zijn er eucharistievieringen en is er gelegenheid tot eucharistische aanbidding en voor het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Het laatste wordt door paus Franciscus als sacrament van Gods barmhartigheid nadrukkelijk onder de aandacht gebracht voor het heilig jaar.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBasiliek van de Heilige Liduina en O.L.V. van de Rozenkrans, Singel
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl