Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 14 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-14
 titelHoe verder na zelfdoding
beschrijving

Nabestaanden na zelfdoding blijven achter met zeer verwarde gevoelens van woede, angst, verdriet, onzekerheid, schuld, schaamte en machteloosheid. Er begint een moeizaam rouwproces van wanhopig zoeken naar verklaringen. Omdat er aan zelfdoding nog steeds een taboe kleeft, trekken nabestaanden zich terug en mijden contact. De vraag 'hoe moet ik nu verder?' dringt zich in alle hevigheid op.

De Werkgroep Nabestaanden West-Vlaanderen houdt een aantal info-avonden die inzicht bieden in het verloop van het suicidaal proces en in de rouwverwerking. Na deze info-momenten kunt u meer informatie krijgen over de gespreksgroepen. U kunt zich dan, indien u dit wenst, ook inschrijven.

Op 14 oktober in Kortrijk: Het suicidaal proces, door Nico De fauw, voorzitter werkgroep Verder.

Plaats: Buurthuis Oude Dekenij, St.-Maartenshof 8 te Kortrijk
Tijd: 19.30 uur

Op 28 oktober in Roeselare: Rouwen als man en vrouw, door Arthur Polspoel, ervaringsdeskundige rouwzorg, universitair docent en supervisor, verbonden aan de Theologische Faculteit in Tilburg.

Plaats: Klein Seminarie, Zuidstraat 27, Roeselare
Tijd: 19.30 uur

In Kortrijk is er iedere derde donderdag van de maand een bijeenkomst van een open groep. Zowel voor mensen die in afwachting zijn van een gesloten gespreksgroep als mensen die zich niet meteen kunnen binden aan een gesloten gespreksgroep, of na een gesloten groep verder contact willen, is er deze open groep.

In zowel Roeselare als Brugge is er een gesloten groep. Met dezelfde groep wordt over tien avonden steeds een thema uit de rouwverwerking besproken. Een kennismakingsgesprek vooraf en deelname aan alle bijeenkomsten is wenselijk.

Er is altijd professionele begeleiding.

info

056 / 23 00 23
secretariaat.kortrijk@cggml.be
www.cggml.be

locatieBuurthuis Oude Dekenij
plaatsKortrijk (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl