Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 19 december 2015    Evangelie van 2015-12-19
begintijd19:30 uur
 titelConcert Russische Winters
beschrijving

Op zaterdag 19 december 2015 om 19.30 uur wordt in de Basiliek van H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch een kerstconcert gehouden.

In de donkere dagen voor Kerstmis, kunt u weer ten volle genieten van the New Romanian Chamber Orchestra & Choir met de bijzondere vertolking van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols onder leiding van dirigent Raymond Janssen. Dit jaar staan de concerten in het teken van de Russische winters, zo sterk belicht in de literatuur van Tsjechov, Dostojevski, Tolstoi en vele andere schrijvers. U mag zich laten meevoeren door ruige steppen en over koude besneeuwde vlakten. Het Russische landschap krijgt door de onvermijdelijke sneeuw een apart karakter.

De aanloop naar Kerstmis is voor iedereen een tot inkeer stemmende periode. In de fraaie kerken roepen de veelvuldige diensten een mysterieuze sfeer op. En voor velen spreekt het romantische drama Dr. Zjivago, die 50 jaar geleden in première ging, nog steeds tot de verbeelding, net als de muziek die bij deze film werd gecomponeerd.

De sfeer van de Russische winters wordt tijdens deze concerten voelbaar in composities van onder andere Rachmaninov, die vele genres heeft beoefend en als componist voortzetter was van de Russische romantiek, en Tsjaikovsky, geliefd door de aangename orkestratie en de rijkdom aan melodieën. 

De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerstconcertlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen via www.cadenza-productions.nl

info

W. Snijders
(0165) 316 442
pr@basiliek-oudenbosch.nl

www.cadenza-productions.nl

locatieBasiliek H.H. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl