Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 13 t/m zondag 15 november 2015    Evangelie van 2015-11-13
begintijd18:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKennismakingsweekend Magis - WJD 2016
beschrijving

Magis (Latijn voor meer) is het Ignatiaanse voorprogramma voor de Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau, Polen. Van 15 t/m 25 juli kunnen jongeren van 18-30 jaar deelnemen aan dit internationale, zeer gevarieerde programma.

De deelnemers aan Magis zullen tijdens het programma allerlei ervaringen kunnen opdoen. Zo zullen er in Polen en ook in Litouwen, Tsjechië en Slowakije pelgrimstochten worden georganiseerd, te voet, per fiets of per kayak. Er zijn projecten in de christelijke spiritualiteit, voor hen die zich in het gebedsleven willen verdiepen en verder culturele, ecologische, sociale of creatieve projecten. Tijdens uitwisselingen wordt op deze ervaringen gereflecteerd, door een respectvol luisteren en delen. Op die manier kan Magis helpen om te groeien in zelfkennis, om internationale contacten en vriendschappen op te doen en om God beter te leren kennen.

Na Magis sluiten de deelnemers aan bij het programma van de WJD, met o.a. de Nederlandstalige catechesebijeenkomsten die gedurende drie ochtenden verzorgd worden door de bisschoppen. In de middag en avond is er een festival met allerlei religieuze, artistieke, muzikale en culturele evenementen.

Later tijdens de WJD zal Paus Franciscus in Polen arriveren. Hij zal voorgaan in de kruisweg, in de avondwake en in de slotviering in de open lucht op 31 juli, wanneer de Kerk de heilige Ignatius gedenkt.

Wat het kost?
Voor het Kennismakingsweekend wordt een bijdrage van € 30 gevraagd. Het Magis programma inclusief WJD kost € 510. Daar komt de vliegreis bij, dus reken op iets rond de € 750.

Filmpje
Bekijk ook het filmpje om YouTube:
Youtube.com/watch?v=RDcVarVSkIc

info

Pater Ward Biemans SJ
(06) 572 152 05
magis@jezuieten.org
www.magis2016.org

locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl