Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdonderdag 3 december 2015    Evangelie van 2015-12-03
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelBijbelcursus - Genesis tot Jezus
beschrijving

De Bijbel is en blijft intrigerend en moeilijk om te lezen. Het Woord van God zelf, heeft het zoveel rijkdom dat we het altijd kunnen blijven studeren en mediteren. Deze Bijbelcursus zal zijn gebaseerd op de cursus “Genesis to Jesus,” die geschreven is door de bekende Amerikaanse professor Dr. Scott Hahn. Hij schrijft op een heel toegankelijke manier over de Bijbel en neemt iedereen mee. Hij heeft al vele boeken op zijn naam staan en blijft veel mensen inspireren.

“Genesis tot Jezus” kijkt naar het hele verhaal van de Bijbelse geschiedenis als een serie van verbonden die God met zijn mensen heeft gemaakt vanaf de schepping tot nu. In zeven avonden zult u leren hoe alle verbonden die God met Zijn mensen maakte in het Oude Testament zijn vervuld in Christus en de Kerk.

Dit is precies de manier waarop de Kerk de Heilige Schrift leest in de Liturgie; we zien de belofte verkondigd in het Oude Testament en vervuld in het Nieuwe Testament. Deze studie is een grote inleiding op de Bijbel met elementen voor iedereen, van beginners, tot gevorderde lezers van de Bijbel.

Deze cursus zal worden gegeven door kapelaan Johannes van Voorst. Voor vragen kunt u ook bij hem terecht.

Details
Pastorie H. Maria Magdalenakerk
Eén donderdag in de maand:

  • 5 november 2015
  • 3 december 2015
  • 7 januari 2016
  • 4 februari 2016
  • 10 maart 2016
  • 7 april 2016
  • 12 mei 2016

20.00 - 21.30 uur (om 19 uur H. Mis voor wie wil)

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd om de kosten te dekken.

info

www.katholiekzaanstreekzuid.nl

locatieH. Maria Magdalenakerk, Kalf 162
plaatsZaandam (Noord-Holland)
postcode15
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl