Vandaag is zaterdag 29 juni
Heilige Petrus en Paulus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 31 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-31
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelMomento Mori Weekend
beschrijving

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober staat in de Boomkerk het gedenken van de doden centraal in het Memento Mori weekend, georganiseerd door de projectgroep Buurt en Zingeving.

Memento mori of carpe diem? Gedenk de dood, of pluk de dag? Onze tijd is vol van carpe diem. Maar zonder de dood geen zin aan het leven, en zonder plezier in ons aardse bestaan zijn we levend dood. Daarom als tegenwicht tegen het alomtegenwoordige carpe diem een weekend van memento mori; waarin we stilstaan bij onze eigen sterfelijkheid en geliefde doden.

Programma
vrijdagavond 30 oktober:
een filmavond met de klassieker Ikiru.

zaterdag 31 oktober:
De kerk is vanaf 14.00 uur open voor iedereen, gelovig of niet, om een kaarsje op te steken voor jouw geliefde dode(n). Je kunt de naam opschrijven op een kaartje, en om 16.30 uur worden alle namen voorgelezen.

Huisaltaartje
In de zaal is er gelegenheid tot het maken van een huisaltaartje / gedenkplek voor thuis. De middag zal stemming omlijst worden met live muziek en na afloop is er gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten in het parochiecentrum. Wilt u een huisaltaartje of gedenkplek maken voor thuis? Brengt u dan een foto of iets anders mee dat aan uw dierbare doet denken!

RK Parochie Emmaus, Gibraltarstraat 55, 1055 NK Amsterdam

info

RK Parochie Emmaus
(020) 682 49 27
info@rkamsterdamwest.nl
www.rkamsterdamwest.nl

locatieBoomkerk, Admiraal de Ruijterweg 406
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl