Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 14 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-14
 titelNetwerkbijeenkomst Vluchtelingen
beschrijvingDekenaat Het Groene Hart organiseert op 14 oktober een netwerkbijeenkomst over Werken met vluchtelingen

Er verandert momenteel veel op het terrein van het asielbeleid. Minister Verdonk heeft met haar plannen veel stof doen opwaaien. Het landelijke protest vanuit allerlei hoeken van onze samenleving heeft niet geleid tot de gewenste pardonregeling.

De wijze waarop de terugkeer van een groot aantal asielzoekers op stapel staat geeft de nodige zorg. Tegelijkertijd moet gezocht worden naar de juiste mogelijkheden om asielzoekers die (bijna) uitgeprocedeerd zijn te helpen. Door hen onderdak te bieden en te ondersteunen bij hun asielprocedure, dan wel door hen te begeleiden bij terugkeer.

De aanwezigheid en hulp aan asielzoekers staan niet op zichzelf. Er is veel aandacht voor het integratievraagstuk. Alom heerst negativiteit. Kerken die betrokken zijn bij asielzoekers kunnen op een positieve wijze bijdragen aan dit debat. Alleen al door contacten aan te gaan en samen te werken. Zodat integratie een kans krijgt.

Plaats: Maranathakerk Alphen aan den Rijn

Op de provinciale avonden krijgen beide thema’s (de actuele ontwikkelingen in het asielbeleid en de bijdrage aan het integratievraagstuk) de aandacht. Er is ruimte voor informatieoverdracht, discussie en het uitwisselen van ervaringen.

infoJan Maasen, medewerker diaconie en arbeidspastoraat dekenaat Het Groene Hart
(0172) 490336
jmdekenaathgh@cs.com
organisatieBisdom Rotterdam
locatieMaranathakerk
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl