Vandaag is donderdag 12 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 14 november 2015    Evangelie van 2015-11-14
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelCobbenhagen-avond - La Ășltima cima
beschrijving

De eerste CobbenhagenAvond van het nieuwe seizoen is de vertoning van een documentaire film die de moeite waard is: in samenwerking met uitgeverij Betsaida verzorgen we de première in Nederland van LA ÚLTIMA CIMA [De laatste bergtop], een Spaanse documentaire uit 2009 die het leven beschrijft van ‘gewone priester’ Pablo Domínguez Prieto, die op 42-jarige leeftijd verongelukt tijdens een bergwandeling.

“Men zei me dat ik best een film kan maken over een priester, als hij maar pedofiel, dief, manipulatief, machtsbelust of, op zijn best, missionaris is in een ontwikkelingsland; als ik hem aan het kruis zou nagelen; men zei me ook dat mij dat lot zou wachten als ik een ‘normale’ priester zou laten zien” (uit de inleiding door de regisseur).

De documentaire werd door de kritieken genegeerd maar door mond-op-mond-reclame populair in het alternatieve circuit.

Uitgeverij Betsaida heeft hem nu beschikbaar gemaakt voor het Nederlandse taalgebied. We zijn blij op één van de CobbenhagenAvonden de premièrevertoning te hebben.

De film zal kort worden ingeleid door de vertaler, Pieter Zimmermann. Na afloop is er de mogelijkheid de dvd aan te schaffen.

De vertoning is in het Spaans, met Nederlandse ondertiteling.

De CobbenhagenAvonden, maandelijks door het studentenpastoraat van de Universiteit van Tilburg, studentenparochie Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele bijeenkomsten, willen kennis laten maken met hoogtepunten uit de christelijke cultuur.

Zoals Marinus Cobbenhagen, de stichter van de Tilburgse academie, zei: “Een wetenschapper die in het kunstzinnige niet een zekere hoogte bereikt heeft, zal nimmers iets groots presteren. Hij vervalt te gemakkelijk tot het kleine spul, de wetenschap van het niet wetenswaardige”.

De avonden beginnen om 20.00 uur. Tijdens de avond is er altijd - muziek - de presentatie van ‘iets prachtigs’ - gelegenheid voor vragen - boekentafel - borrel. Einde: 22.00 uur. De toegang is gratis.

Studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg) ligt op 10 min. loopafstand van station Tilburg Universiteit. Voor de deur is volop gratis parkeerruimte.

info

studentenkerk Maranatha
(013) 46 75 302

www.cobbenhagenavonden.nl

www.betsaida.org/?p=dvd&;id=183

locatiestudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl