Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 25 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-25
begintijd18:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelMissionair Rozenkransgebed
beschrijving

Op zondag 25 oktober 2015 van 18.00 tot 19.00 uur wordt in het processiepark van Handel het Missionaire Rozenkransgebed in verschillende talen en Mariale lichtprocessie door het processiepark Handel gehouden! (Bij slecht weer in de kerk)

Alle christenen, gezinnen en in het bijzonder de kinderen zijn hierbij van harte welkom.

Missionaire Rozenkrans
De ‘Missionaire Rozenkrans’ was een idee van de Amerikaanse bisschop Fulton Sheen. Omdat de rozenkrans evenveel geheimen heeft als werelddelen, koos deze bisschop voor ieder werelddeel een kleur, die op zekere manier, aan iets karakteristieks van dat werelddeel herinnerde. Op deze manier, bij het bidden van dat geheim zou men bidden voor allen die in dat werelddeel leven.

Het Missionaire Rozenhoedje is samengesteld uit vijf tientjes van verschillende kleuren, overeenkomstig de vijf werelddelen, opdat we kunnen bidden voor de Missie van de Kerk op heel de aarde.

Bij het groene tientje bidden we voor Afrika; bij het rode voor Noord- en Zuid  Amerika; bij het witte voor Europa; bij het blauwe voor Australië; en bij het gele voor Azië.

Voortdurend het Missionaire Rozenhoedje bidden is de wereld in handen hebben. Het betekent de intenties van alle volken, rassen en culturen van de aarde naar het Onbevlekt Hart van Maria leiden.

Het betekent bidden voor de missies en voor de missionarissen en samenwerken in de universele zending van de Kerk.

Pater Jan Campos, ocd

info

www.onzelievevrouwvanhandel.nl

locatieProcessiepark
plaatsHandel (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl