Vandaag is dinsdag 25 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 20 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-20
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelLezing Robert Lemm over Frederik van Eeden
beschrijving

Robert Lemm geeft zijn lezing: Frederik van Eeden, zijn weg naar de katholieke kerk.

Frederik van Eeden schreef vele boeken waaronder de bekendste De kleine Johannes (1887) en Val de koele meren des doods (1900). Hij wordt gerekend tot een van de belangrijkste schrijvers van begin vorige eeuw. Zijn gang naar de katholieke kerk is roerend en ontroerend te noemen...

Robert Lemm: “De eerlijke waarheidszoeker moet voordat hij de katholieke kerk binnentreedt nog één hindernis nemen: de angst voor het verlies van zijn onafhankelijkheid. Na zijn toetreding ontdekt hij dat die angst onterecht was en doorziet hij de bewering van de vrijdenkers dat zij de enige zijn die de ruimte van denken in pacht hebben. Verstokte vrijdenkers lopen veeleer de kans krankzinnig te worden, of aan cynisme en nihilisme ten onder te gaan.”

U bent van harte uitgenodigd deze meeslepende lezing bij te wonen. 
Tevens bent u ook in de gelegenheid de tentoonstelling Maria, Vrouw van de Apocalyps te bezichtigen. Eveneens in de Heuvelse kerk. Tekeningen en etsen van Paul van Dongen.

Robert Lemm is hispanist, historicus en vertaler.
Hij schreef vele boeken over het katolieke geloof, Spanje, Maria en over de Spaanse literatuur.

Een keuze uit zijn titels: Geschiedenis van Spanje, De Jezuïeten, De Spaanse Inquisitie, Bloedjas (over Zuid-Amerikaanse dictators), De Vrouwe van alle Volkeren, Essays over de ziel, Een grote paus (over paus Johannes Paulus II), Paus Benedictus XVI en de opkomst van Eurabia, Maria haar geheime evangelie, De teloorgang van het geweten. Momenteel werkt hij aan de vertaling van Unamuno´s klassieke werk ‘Tragisch Levensgevoel in de volkeren en de mensen’.

De lezing begint om 19.30u en zal duren tot ongeveer 21.00u.
Het muzikale gedeelte wordt gespeeld door Quirien Hagens en andere muzikanten. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan Robert Lemm.

Op het einde van de avond wordt er een Maria prent verloot onder de aanwezigen.
De toegang is gratis. Wilt u komen, stuur dan een mail naar: info@paulvandongen.com of bel 06 - 108 990 82 (dit in verband met de stoelen en de koffie).

info

(06) 108 990 82
info@paulvandongen.com

locatieKerk Sint Dionysius van ’t Heike (Heikese kerk), Stadhuisstraat 6
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl