Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 13 december 2015    Evangelie van 2015-12-13
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:00 uur
eindtijd17:15 uur
 titel8e Advents-Kerstconcert o.l.v. Pieter Vis
beschrijving

Pieter Vis presenteert het 8ste Advents-Kerstconcert
M.mv. het Koninklijk Mannenkoor De Netenzonen
Kerstliederen rond de Grote Oorlog 1915-1918
1ste uitvoering van een enkele Jeugdwerk van Ernest Vander Eyken
En we herdenken muzikaal het 40ste sterfjaar van Robert Stolz!

Het 8ste Advents-kerstconcert vindt plaats op de 3e Adventszondag 13 december 2015, aanvang 15.00 uur. Het muzikale gebeuren speelt zich af in de historische Sint-Andrieskerk aan de Waaistraat nr. 1 in Antwerpen.

De kerk was in de afgelopen jaren altijd bomvol en ook dit jaar hoopt de organisatie op een grote opkomst, mede door het gastoptreden van onder meer het vermaarde Koninklijk Mannenkoor De Netezonen uit Lier met de pianist Mark Knuts onder de algehele muzikale leiding van hun kersverse dirigent Dirk Baert.

Voor het tweede jaar wordt de Grote Oorlog (1914-1918) muzikaal herdacht. Vooral het jaar 2015 rond de streek van Ieper en aan de IJzer in West-Vlaanderen waar bijna 100.000 Belgische mannen hun leven gaven, kerstliederen klonken naar de wens van velen: Vrede, Naastenliefde, Vrijheid en Gerechtigheid Naast geliefde Vlaamse en Nederlandstalige kerstliederen, mocht zeker geen kerstgedicht ontbreken uit de oorlogsbundels van de West-Vlaamse volksdichter Dr. René De Clercq. Deze Groot-Nederlandse autodidactische toondichter moest evenals een miljoen Belgen vluchten naar het neutrale Nederland. Hij stelde in de eerder genoemde bundels De Noodhoorn en Vaderlandse liederen de gruwelijkheden en het onrecht ter discussie, het kwaad dat nooit meer mag zegevieren. In zijn verzen bezingt hij dat Vlaanderen eens vrij zal zijn van overheersende machten. Wim De Wit zal van hem een aantal verzen voordragen.

Na afloop wordt u een beker warme chocolademelk of Glühwein aangeboden.
Pas op: aan de kerk kost een toegangskaart € 14

info

Pieter Vis
0474 / 704658
pyoterriba@gmail.com
www.elzavisdeclercqstichtinq.nl

locatieSint-Andrieskerk, Waaistraat 1
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl