Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 3 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-03
begintijd11:00 uur
 titel14e Vlaamse Latijnse dag in Sint-Jacobkerk
beschrijving

14e Ledendag - Vlaamse Latijnse Liturgie in de kerk van Sint-Jacob-de-Meerdere

De afdeling Vlaanderen van de Vereniging, tevens bekend als de Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie, houdt zaterdag 3 oktober a.s. haar veertiende ledendag.

Deze dag start om 11.00 uur met een Latijnse Eucharistieviering in de Collegiale kerk Sint-Jacob-de-Meerdere. Hoofdcelebrant is de E.H. Karlo Tyberghien, programma-directeur van Radio Maria-Vlaanderen. Ingang is aan de Lange Nieuwstraat 73, Antwerpen. Een speciaal Jongerenkoor, dat werd samengesteld voor deze viering, zal zijn medewerking verlenen. Het orgel wordt bespeeld door Peter Strauven, titulair organist van deze historische binnenstadskerk.

In het aangrenzende Ontmoetingscentrum van de Sint-Jakobsparochie vindt om 12.30 uur de lunch (brood met soep) plaats. Aansluitend houdt de jonge en bevlogen priester Karlo Tyberghien een interessante lezing als programma-directeur van Radio Maria Vlaanderen. Het middagthema luidt: Verkondiging en liturgie op Radio Maria.

Vervolgens zijn er om 16.00 uur in het hoogkoor de Latijnse Vespers en Lof m.m.v. Chorale Sancti Jacobi o.l.v. Dirk Baeten. Na afloop van deze bijzondere bijeenkomst kunt u nog een kopje koffie drinken en wat ontspannen napraten met het bestuur van de VWHLL in het Ontmoetingscentrum.

Inschrijving voor de gehele dag (incl. lunch en lezing) kan tot 26 september mits betaling van € 19 p.p.

info

Dr. Pieter Vis, coördinator VWHLL
0474 / 704658
pyoterriba@gmail.com

Koster Peter Roelants
048 / 6055439
roelantspeter@gmail.com

locatieCollegiale kerk Sint-Jacob-de-Meerdere, Lange Nieuwstraat 73
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl