Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 15 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-15
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelFilmavond - Antonius, krijger van God
beschrijving

De Parochie H. Odulphus van Brabant, lokatie Antoniuskerk in Best organiseert op donderdagavond 15 oktober 2015 weer een filmavond. De film die gedraaid wordt is:

Antonius, krijger van God

Programma
19.00 uur - Parochiecentrum open
19.30 uur - Aanvang
20.30 uur - Pauze
21.30 uur - Einde film
22.00 uur - Zaal sluit

De film verhaalt het leven van Sint Antonius van Padua, een buitengewoon en charismatisch figuur. Na het overleven van een schipbreuk in 1221 op de kusten van Sicilië, wordt hij beticht van het dragen van een schat, dat voor geluk en eeuwigdurende rijkdom zorgt. Een spannend en avontuurlijk leven.

Hij is een Portugese monnik die, eenmaal in Italië, op zoek gaat naar Franciscus. Antonius blijkt een groot prediker te zijn dat door toeval wordt ontdekt. Hij leeft een groot deel van zijn leven in en om Padua, een stad gerund door corrupte edelen die niet schuwen voor misdaad en onderdrukking van de bevolking.

Antonius biedt bescherming en krijgt vriendschap met Folco, in het begin een klein crimineel en later acoliet. Folco wordt valselijk van moord beschuldigd. Antonius onderwijst en zijn spirituele kracht leidt tot veranderingen in het leven van Padua en maakt een einde aan woekerpraktijken. Hij wordt snel na zijn dood heilig verklaart, en 32 jaar later, als zijn kist geopend wordt is zijn tong nog steeds intact.

Meer informatie over Antonius:
www.nl .wikipedia.org/wiki/Antonius_van_Padua

info

(0499) 37 12 76
www.antoniusparochie.nl

locatieParochiecentrum Antoniuskerk, Wilhelminaplein 159
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl