Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 26 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-26
begintijd13:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelBezoek Zaterdag Middag Club Sittard
beschrijving

Beste jongeren,

Onze eerstvolgende activiteit als voorbereiding op de WJD 2016 in Krakau is een diakonale activiteit: we gaan naar de Zaterdag Middag Club in Sittard. Deze activiteit wordt al jaren in Sittard georganiseerd, onder de bezielende leiding van kapelaan van der Wegen, en is bedoeld voor kinderen uit Sittard en omgeving.

Van 13.30-16.30 kunnen ze op zaterdagmiddag in een oud fabrieksgebouw spelen, knutselen, koken en zingen, maar er is ook ruimte voor het geloof: iedere zaterdag wordt er een blok van 20 min. catechese gegeven aan alle kinderen.

We willen deze diakonale activiteit met jullie gaan bezoeken, maar niet alleen om te kijken, maar juist om zelf ook mee te werken. Kapelaan van der Wegen vraagt jullie zelf ideeën te ontwikkelen. Je kunt bv. een voetbaltoernooi opzetten, en in de chemo-technische hoek kun je met kinderen bv. zeep, lipbalsem of wat dan ook maken. Je kunt ook gaan koken met kinderen. En als je het lastig vindt zelf iets te bedenken, kun je ook kinderen helpen met knutsel- of spelactiviteiten.

Als je zelf iets organiseert en je moet daarvoor kosten maken (bv. ingrediënten voor zeep), kun je deze kosten bij mij declareren. En als je in de buurt woont, en het project spreekt je wel aan, kun je ook als vaste vrijwilliger een aantal zaterdagen in de maand mee gaan helpen op deze club, en kun je dat aan ons doorgeven als jouw diakonale inzet als voorbereiding op de WJD.

Programma
13.30 uur - aankomst bij het gebouw en welkom door de kapelaan
14.15 uur - catechese
14.35 uur - activiteiten zelf organiseren of meehelpen aan bestaande activiteiten
16.30 uur - meehelpen opruimen en vertrek naar huis.

Hopelijk komen jullie met velen. Het adres van het gebouw is Leyenbroekerweg 31 te Sittard. Er is daar voldoende parkeergelegenheid, en het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station.

Stuur ons in verband met de organisatie liefst vóór 15 september even een mail of je komt en welke activiteit je gaat organiseren.

info

www.zmc-sittard.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieLeyenbroekerweg 31
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl