Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Rooms Katholieke Jongerengroep
(RKJ)

Rooms Katholieke Jongerengroep

Regionale jongerengroep gelieerd aan de WKJ

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 5 t/m zondag 7 november 2004    Evangelie van 2004-11-05
 titelKajos ondersteunt Dorcas Voedselactie
beschrijvingVoedselactie
Ieder jaar rond Dankdag (in november) houdt Dorcas de Nationale Voedselactie. Tijdens deze actie wordt in honderden supermarkten en kerken in Nederland voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Tijdens de achtste NVA, in november 2003, werden rond de 46.000 voedselpakketten ingezameld. Tegelijkertijd zijn zo’n 8000 rugzakken gevuld met schriften, pennen en ander schoolmateriaal, verzameld tijdens de rugzakactie Kids4kids, bestemd voor kinderen in Oost-Europa.

Verspreiding
De helft van het voedsel wordt al voor de kerstdagen naar Oost-Europa gebracht. De rest wordt tussen januari en eind maart vervoerd. Het voedsel gaat naar de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Roemenië, Rusland, Kosovo, Bosnië, Oekraïne en Noord-Ossetië, waarbij Dorcas samen met de lokale partners de distributie verzorgt. Naast de pakketten behoren kleding en dekens tot de standaardlading van de vrachtwagens. Er gaat ook voedsel naar zuidelijk Afrika.

Kajos
Onze kajosgroep gaat in het Dorcas centrum Schoonhoven meehelpen met het sorteren van de vele producten die binnen zullen komen. Een hele klus, maar wel ontzettend gezellig en niet geheel onbelangrijk! We moeten onze medemensen namelijk niet vergeten!!

Wil jij ook helpen bij de voedselactie? Mail ons! Dan krijg je meer informatie en misschien kun je zelfs je lokale Dorcas activiteiten ondersteunen.

Zie ook www.dorcas.nl

infoVoor meer informatie kun je kijken op www.kajosgroep.cjb.net. Je kunt ons mailen op kajosgroep@hotmail.com of even bellen naar Stefan (0182) 386077 of Wesley (0182) 385683 (beide in de avonduren). We raden je aan om contact met ons op te nemen vóórdat je een bijeenkomst bezoekt!
organisatieRooms Katholieke Jongerengroep
locatieDorcas Centrum
plaatsSchoonhoven (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl