Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 december 2015    Evangelie van 2015-12-12
begintijd13:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelKerstmiddag voor communicanten
beschrijving

Kerstmiddag voor communicanten
Al voor het 7e jaar op rij worden de communicanten uit Empel uitgenodigd voor de Kerst­bijeenkomst van Kinderen bidden voor Kinderen. Deze middag wordt elk jaar opgenomen in het rooster van de Communie­voor­bereiding. Hierdoor is de opkomst steeds weer heel hoog.

Wat gaan de communicanten doen?
De kinderen gaan eerst kerstkaarten van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen kleuren en versieren. Deze kaarten gaan naar kinderen die tijdens de Kerstdagen te ziek zijn om naar huis te kunnen. Onder meer naar kinderen in de ziekenhuizen in Rotterdam.

Na het oefenen van het kinder­rozen­krans­liedje op de melodie van Fatima (zie www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl), gaan de kinderen in korte processie naar de kerk. Daar bidden elk jaar ook de ouders het kinder­rozen­krans­gebed mee.

Deze combinatie van iets doen voor een ander en ervoor bidden, is een mooie aanvulling op de communielessen. Maar zeker ook elk jaar weer een sfeervolle voor­bereiding op Kerstmis, waarmee de kinderen een beetje licht kunnen brengen bij kinderen die het moeilijk hebben.

Eenvoudig ook voor andere communiegroepen op te pakken
Deze activiteit is volledig uitgewerkt en alle materialen en benodigdheden voor het kinderrozenkransgebed zijn te downloaden van www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

info

www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen/?p=20141213_empel

info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieH. Landelinuskerk Empel
plaatsEmpel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl