Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 3 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-03
begintijd15:00 uur
eindtijd17:15 uur
 titelTaizĂ© Jubileumviering Den Bosch
beschrijving

In solidariteit en verbondenheid willen vier Taizégebedsgroepen uit Brabant en Limburg het 75-jarig bestaan vieren van de gemeenschap in Taizé en ook stilstaan bij het honderdste geboortejaar van Frère Roger, de stichter van de gemeenschap in het Franse dorp Taizé in de streek Bourgogne.

Deze jubileumviering vindt plaats op zaterdag 3 oktober in de Grote Kerk te ‘s-Hertogenbosch van 16.00 – 17.15 uur. Vanaf 15.00 uur is de kerk open voor de bezoekers.

Taizé
De gemeenschap in Taizé telt een honderdtal broeders vanuit verschillende geloofsgroeperingen uit 30 landen. Ze zijn een concreet teken van verzoening tussen de verdeelde christenen en de gescheiden volkeren. Ieder jaar komen duizenden jongeren, maar ook volwassenen, naar Taizé en deze ontmoetingen spitsen zich al jarenlang toe op het thema ‘innerlijk leven en solidariteit tussen mensen‘.

Vertrouwen is een sleutelwoord in Taizé. De ontmoetingen in Europa en andere continenten die door de broeders worden gehouden maken deel uit van een pelgrimage van vertrouwen op aarde.

Iedereen is van harte welkom om samen met ons dit jubileum te vieren!

info

Contactpersoon Jan Aantjes
(06) 41 48 99 64
j.g.f.aantjes@ziggo.nl
www.taizeindenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Amadeiroplein
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl