Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerzondag 17 t/m vrijdag 22 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-17
 titelIk ben die ik ben
beschrijvingOp Mariahove te Bellem is er van zondag 17 oktober (18 uur)
tot vrijdag 22 oktober (14 uur) een vijfdaagse retraite o.l.v. Jan Vanden Berghe, priester van het bisdom Brugge en medewerker van Pax Christi. Thema is 'Ik ben die ik ben'.

Met deze woorden openbaart God zich aan Mozes: “Ik ben die ik ben. Ik zal er zijn voor u." In Jezus is dié God mens geworden: “Ik ben die ik ben. Onverdeelde liefde. Betrouwbaar en barmhartig."

Maar 'menswording' is ook onze roeping, ons eigen levenswerk. Het geloofsverhaal gaat verder, het oude verhaal gaat verder in mijn verhaal. Bij beide verhalen staan we stil, samen met anderen, met wie we ons verhaal kunnen delen.

Publicaties zoals van Lytta Basset Ik oordeel niemand, Het evangelie, meer dan moraal (Averbode, 1999) en van Jean Monbourquette, Hoe vergeven? Vergeven om te genezen, genezen om te vergeven (Averbode, 2001) helpen ons om op een indringende manier de rijkdom te verstaan van deze goddelijke naam en opdracht: “Ik ben die ik ben."

info09/3741234
mariahove@skynet.be
locatieMariahove vzw, Mariahovelaan 2
plaatsBellem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl