Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 22 september 2015    Evangelie van 2015-09-22
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelWereldVredesVlam in klooster Velp
beschrijving

Op dinsdagavond 22 september is de Franciscaanse Beweging (FB) gastheer voor de WereldVredesVlam in het voormalig Kapucijner klooster in Velp bij Grave. Tijdens een wake in de kapel wordt stilgestaan bij vrede. Overwegingen en stilte worden afgewisseld door muziek. De avond begint rond 20 uur en duurt tot ongeveer 22 uur.

“Vrede in de wereld kan niet bestaan zonder vrede in jezelf. Daarom is op deze avond voor beide plaats. Enerzijds wordt er stilgestaan bij de conflicten die overal op de wereld gaande zijn, terwijl we ook ruimte willen bieden aan bezoekers om de vrede in zichzelf te voelen.” Aldus Thomas Hontelez van de Franciscaanse Beweging.

In de Vredesweek van PAX wordt de WereldVredesVlam die normaliter dag en nacht in Nijmegen brandt over de route van de pas geopende pelgrimsroute de Walk of Wisdom gedragen. Op die manier wordt er symbolisch een cirkel van vrede rondom de stad getrokken. Iedere nacht is de vlam ergens te gast. Op 22 september zal de vlam overnachten in het voormalig kapucijner klooster in Velp bij Grave. Voor hen die meelopen zorgt de Franciscaanse Beweging ter plaatse voor soep met brood bij aankomst. In de avond wordt er een inspirerende bijeenkomst in de kapel gehouden, met de vlam als middelpunt.

Maartje Janssens komt met een cliënt namens Stichting Gast vertellen over de vluchtelingen problematiek en het belang van vrede en verbinding daarin. Damiaan Messing vertelt over het thema ‘strijd’ waarmee hij zich tijdens zijn Walk of Wisdom bezig zal houden. Rens Stobbelaar vertelt vanuit de franciscaanse traditie over vrede. De muziek wordt verzorgd door Martien Hontelez. Toegang is gratis, in verband met koffie en thee is aanmelden wenselijk maar niet verplicht.

Op 23 september vertrekt de vlam rond 10 uur richting Ravenstein. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te lopen of zelfs de vlam te dragen.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

www.walkofwisdom.org

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieKlooster, Basillius van Bruggelaan 4
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl