Vandaag is zondag 4 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 19 september 2015    Evangelie van 2015-09-19
begintijd16:00 uur
 titelMariavesperlof - Maria te La Salette
beschrijving

169 jaar na de verschijning van Maria te La Salette is er in de H. Lambertuskerk te Maasbommel Mariavesperlof met aanbidding op zaterdag 19 september 2015 vanaf 16.00 uur.

Voorganger: ZEW M. Massaer

Gezangen: o.l.v. Bart van de Wiel en organist Ton Nagel

Na afloop is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten in dorpshuis De Hanze.

Oorspong
Tot 1983 was de verering van O.L. Vrouw van La Salette, zoals deze in de parochie van Maasbommel plaatsvond, niet of nauwelijks buiten de parochie bekend. Een toeval bracht daar verandering in. Broeder Ferdinand Linders m.s.f. bezocht in genoemd jaar enige weldoeners in Maasbommel en sprak mevrouw Regien van Gelder uit Maasbommel over de gebeurtenissen in La Salette. Zij verwees hem daarop tot zijn verbazing naar de beeldengroep in de parochiekerk als tastbaar teken van de verering in het dorp. Hoewel zijn congregatie, de Missionarissen van de H. Familie, steeds geijverd had de devotie tot O.L. Vrouw van La Salette te bevorderen (J.B. Berthier, ? Grave, dl. 2, stichter van deze congregatie in 1895, was voorheen lid van de congregatie van de Missionarissen van La Salette), was ook hem niets bekend over haar verering in Maasbommel.

Sindsdien bezoeken de ‘Vrienden van La Salette’, een kerkelijk verband dat door de missionarissen van de Heilige Familie van Goirle is georganiseerd, jaarlijks rond 19 september Maasbommel om er hun bedetocht te houden. Deze bedevaart is ook bedoeld als alternatief voor degenen die de verre bedevaart naar La Salette niet kunnen ondernemen. Het aantal deelnemers ligt rond de vijftig. Ook vanuit enkele omringende dorpen uit het land van Maas en Waal wordt op bescheiden schaal deelgenomen aan een bedevaart naar Maasbommel. Het betreft steeds eendagsbedevaarten, bij gelegenheid waarvan ’s morgens een gebedsdienst met volkszang en ’s middags een eucharistieviering worden gehouden.

info

vraag@mariavanlasalette.nl
www.mariavanlasalette.nl

locatieH. Lambertuskerk, Raadhuisdijk 44
plaatsMaasbommel (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl