Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 14 september 2015    Evangelie van 2015-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelVormingsmodule - Vrijwilliger in de Kerk
beschrijving

Het Diocesaan Vormings Centrum (DVC) van Bisdom Den Bosch biedt vanaf 14 september 2015 de vormingsmodule Vrijwilliger in de kerk aan, verdeeld over 5 maandagavonden.

Het is een primaire taak van de Kerk om mensen te roepen, te vormen en te begeleiden om het dienstwerk van Jezus verder te zetten; om leerlingen tot medewerkers en getuigen van Hem te maken.

Het diocesaan vormingscentrum (DVC) neemt die taak ter harte en biedt daartoe het vierjarig vormingstraject ‘Groeien in geloof, geloven in groei’ aan. Een waardevol traject voor gelovigen en zeker voor de parochiële vrijwilligers die in de kleinere keuzekerk die we intussen zijn geworden op een geloofwaardige manier van Jezus Christus willen blijven getuigen. Samen met de pastorale teams zetten zij zich in om vandaag levende geloofsgemeenschappen te vormen en willen ze beantwoorden aan de hoge eisen die mensen stellen aan de dienstverlening van de Kerk.

Een bezinning op het vrijwilliger zijn binnen de Kerk, in de parochie is dan ook van grote waarde. Dat geldt voor gelovigen die zich als vrijwilliger in hun parochie willen gaan inzetten, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers die soms niet anders meer weten dan dat zij vrijwilliger zijn. Bij alles wat we doen moet Jezus Christus altijd bron en maatstaf zijn.

De module ‘vrijwilliger in de Kerk’- onderdeel van het diocesaan vormingstraject – biedt zo’n moment van bezinning. Vijf bijeenkomsten om na te denken over het verlangen en de motivatie van waaruit je je inzet als vrijwilliger, om stil te staan bij de zending die iedere lekengelovige heeft, het belang te ontdekken van geloofsgesprekken en handreikingen daartoe te krijgen, en te zoeken hoe we in de parochie zo goed mogelijk met elkaar kunnen communiceren om adequaat en met blijdschap het dienstwerk van Jezus voort te zetten. Daarom: gelovigen gezocht die tijd willen nemen voor bezinning op hun vrijwilligers werk in de Kerk.

Cursusdata
maandag 14 september 2015
maandag 28 september 2015
maandag 12 oktober 2015
maandag 19 oktober 2015
maandag 9 november 2015

telkens van 19.30 tot 21.30 uur in ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden vóór 10 september.

info

Secretariaat DVC
Mw. Anja van der Els.
(073) 523 20 20
vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl