Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 23 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-23
(Sint Rosa van Lima)
begintijd10:15 uur
eindtijd11:30 uur
 titelGeloofsgesprek - TV-viering - Sail 2015
beschrijving

Bij gelegenheid van de laatste dag van Sail Amsterdam zal een feestelijke H.Mis worden gevierd in de H. Nicolaaskerk tegenover het Centraal Station. Sail Amsterdam is een evenement dat eens in de vijf jaar wordt gehouden.

Feestelijke H.Mis in de H. Nicolaaskerk
De heilige Nicolaas is de patroon van havensteden en zeevarenden, dus het ligt voor de hand dat op die dag de hoogmis in de Nicolaasbasiliek in het teken staat van Sail. De feestelijke viering wordt rechtstreeks uitgezonden door de RKK via NPO 2. Aanvang 10.30 uur.

Geloofsgesprek
Voorafgaand aan de Eucharistieviering is het geloofsgesprek om 10.15 uur met Mgr. Punt. 

“Varen staat model voor de weg die christenen gaan: onderweg, durven loslaten, je toevertrouwen aan de Schepper, niet bang zijn voor de lege ruimte op zee. Het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft niet voor niets Amsterdam in de titel staan. En de kerk tegenover het Centraal Station heeft als patroon niet voor niets Nicolaas, de beschermheilige van de zeelieden. Water, zee en schepen zijn voor altijd verbonden met het bisdom. En wanneer dan de hele wereld kijkt naar Amsterdam om te genieten van de nieuwste editie van Sail, kan het niet anders of in de viering komt dat gegeven terug.”

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNPO2 en de H. Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl