Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 23 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-23
(Sint Rosa van Lima)
begintijd11:15 uur
eindtijd12:15 uur
 titelGodspeed and fair winds!
beschrijving

Op de slotdag van Sail Amsterdam 2015 vindt de tradi­tio­nele Blessing of the Sails plaats. Op zondag 23 augustus 2015 vindt op het helidek van Zr. Ms. De Ruyter een viering plaats waarin de zegen wordt gevraagd voor een behouden vaart, “Godspeed, fair winds and following seas”.

De Blessing is bedoeld voor de bemanningen van de schepen en voor bezoekers. De viering wordt geleid door vlootpredikant Fred Omvlee, krijgs­macht­rabbijn Menachem Sebbag, vloot­aal­moeze­nier Frank Kamp en koop­vaardij­predikant Helene Perfors.

Muzikale omlijsting is van Katwijks Christelijk Mannen­koor Jubilate uit Katwijk aan Zee en het koper­kwintet van de Mariniers­kapel der Koninklijke Marine (MarV). Het koor zal o.a. zingen Nearer my God to Thee; Eli, Eli; You raise me up; Eternal Father/Eeuwge Vader, sterk in macht en You’ll never walk alone.

Na afloop is er voor bezoekers koffie en thee.

Details

  • Locatie Zr. Ms. De Ruyter: Oranje Oceaan.
  • Aanvang: 11.15 tot 12.15 uur
  • Toegang is gratis, reserveren is helaas niet mogelijk.

info

www.facebook.com/events/405100063008095/
www.sail.nl/2015/programma/blessings-of-the-sails
www.dgv.nl/pgv/nieuws/blessing-sails

locatieZr. Ms. De Ruyter: Oranje Oceaan
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl