Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-21
begintijd18:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelVormingsweekend Theologie van het Lichaam
beschrijving

Het vormingsweekend is voor de leiding van het jongerenwerk van de Broeders van St. Jan (LVW) maar daarnaast voor alle jongeren die zich willen laten vormen in de Theologie van het Lichaam. Dit vormingsweekend is het vervolg op een eerder weekend dat plaatsvond in januari maar het tweede weekend zal beginnen met een goede samenvatting van de Theologie van het Lichaam zoals besproken in het eerste weekend zodat iedereen kan aanhaken en/of kennis kan opfrissen.

Wat je op het vormingsweekend kunt verwachten: De inleidingen tijdens het weekend zullen worden verzorgd door kapelaan Simons. Ook zal Judith van Hoof komen spreken. Het weekend zal gericht zijn op het sacrament van het huwelijk.

Onderwerpen

  • wat is het sacrament van het huwelijk
  • het lichaam als zichtbare uitdrukking van de liefde
  • liefde en vruchtbaarheid

En even voor de duidelijkheid: dit weekend is ook zeer nuttig als je nog geen trouwplannen hebt

Het huwelijk ligt in onze maatschappij onder vuur. Maar het is zo’n mooi sacrament en goede huwelijken zijn zo belangrijk! Het is goed dat we daar vorming over ontvangen.

Achtergrond Theologie van het Lichaam
Theologie van het Lichaam van H. Johannes Paulus II is een van de bekendste thema’s die hij ons heeft nagelaten. Jonge katholieke over heel de wereld zijn enthousiast over de nieuwe kijk op liefde en relaties die Johannes Paulus ons meegaf. Onze huidige maatschappij is volledig in de ban van het lichaam en seksualiteit. We zien het overal. Ze is daarmee ook enorm mee in de war zou je kunnen zeggen en weet uit gekkigheid niet meer hoe ze er mee om moet gaan. Maar hoe moet dat dan wel? Hoe kunnen we ons lichaam gebruiken om elkaar echt lief te hebben? Het is iets heel moois, maar niet altijd makkelijk.

Inschrijven & betalen via de website

info

St. Jan LVW
stjanlvw@gmail.com
stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl