Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 29 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-29
(Onthoofding van Johannes de Doper)
begintijd12:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelExcursie kloostertuin en kruidentuin
beschrijving

Deze zomer organiseert het Museum voor Religieuze Kunst in Uden weer excursies naar de ‘Hof van Lof’ in Megen en haar eigen ‘Cruydthof’ in Uden. De excursies in Uden en Megen worden begeleid door zeer deskundige kloostertuinexperts. In Uden wordt de excursie bovendien gekoppeld aan een bezoek aan de tentoonstelling ‘Gods Bruiden’.

Het MRK beschikt over een kruidentuin, aangelegd naar het voorbeeld van de middeleeuwse ‘cruydthof’. Er bloeien en groeien ruim honderdvijftig medicinale planten, die vroeger in de kruidenapotheek van een klooster niet mochten ontbreken.

In de prachtige kloostertuin ‘Hof van Lof’ in Megen is altijd een moestuin geweest die groente en fruit moest leveren voor de bewoners. Maar de tuin heeft nu een nieuwe bestemming. De bomen, bloemen en planten mogen nu hun eigen verhaal vertellen en nemen u mee door het kerkelijk jaar.

Programma
12.00 uur: MRK Uden: ontvangst met koffie en een Birgittijns Kroontje
    daarna: rondleiding kruidentuin en bezoek tentoonstelling ‘Bruiden Gods’
13.30 uur: vertrek naar Megen (let op: met eigen vervoer!)
14.00 uur: rondleiding Hof van Lof
15.30 uur: einde

Inschrijving voor deze excursies is vereist, bij voorkeur via e-mail: info@museumvoorreligieuzekunst.nl . Het maximum aantal deelnemers per excursie is twintig (20).

De kosten voor de excursie van € 15 per persoon dienen vooraf te worden overgemaakt. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een rekeningnummer waarop u de kosten kunt voldoen.

Details

  • Datum: zaterdag 25 juli 2015 en zaterdag 29 augustus 2015
  • Tijdstip: aanvang 12:00 uur tot circa 15.30 uur
  • Start locatie: Museum voor Religieuze Kunst, Veghelsedijk 25, Uden
  • Vervoer: eigen vervoer
  • Kosten: € 15 per persoon
    (Museumkaarthouders en Vrienden € 9 per persoon)
  • Inschrijving: info@museumvoorreligieuzekunst.nl

info

(0413) 26 34 31
info@museumvoorreligieuzekunst.nl
www.museumvoorreligieuzekunst.nl

locatieMuseum voor Religieuze Kunst, Veghelsedijk 25
plaatsUden (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl