Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 2 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-02
 titelLaatste torenbeklimming
beschrijvingDe toren van de Roermondse kathedraal is op zaterdag 2 oktober voorlopig voor de laatste maal voor beklimming geopend. Het publiek heeft dan de gelegenheid om groepsgewijs om 14.30 uur en 16.00 uur de tachtig meter hoge toren te beklimmen.

De beklimming van de toren (heen en terug) duurt in totaal circa 45 minuten. In die tijd komt de bezoeker onder meer bij de vijf majestueuze klokken van de kathedraal waarvan de oudste uit 1894 dateert en 4612 kilo weegt. Op een hoogte van zo'n 70 meter bevindt zich de zogeheten omgang. In de open lucht kan hier als het ware rondom de torenspits gelopen worden waarbij van een wijds uitzicht over Roermond en Midden-Limburg genoten kan worden.

Toegang
De toegang tot de toren bedraagt € 2,-. Kinderen tot zeven jaar hebben geen toegang en kinderen van 7 tot 16 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene. Voor mindervaliden is het beklimmen van de toren vanwege de honderden te nemen traptreden af te raden.

Voor groepen
Groepen die buiten de normale openstellingtijd de kathedraaltoren willen beklimmen kunnen contact opnemen met de organiserende jongerengroep Gespreksgroep '70 via telefoonnummer 0475-691631. In overleg wordt dan bekeken welke datum en welk tijdstip hiervoor in aanmerking komen. Groepen vanaf 10 personen krijgen bovendien korting. Zij kunnen voor € 1,50 de klim naar boven maken.

info(0475) 334924
ajga.goessen, ajga.goessen@hetnet.nl
locatieKathedrale Kerk van St. Christoffel, Markt
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl