Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 september 2015    Evangelie van 2015-09-12
begintijd09:30 uur
 titelWorkshop - Florerende voorgangers
beschrijving

Zaterdag 12 september 2015 vanaf 9.30 uur is er voor alle priesters, diakens, pastoraal werkers en studenten een workshop “Florerende voorgangers” in de Lucaskerk, Zuiderparkweg 301 te ’s Hertogenbosch. Het werk van Floris van der Putt staat centraal.

Floris van der Putt heeft met zijn kleurrijke composities veel betekend voor de ontwikkeling van de volkstaalliturgie in ons land. Zijn stijl kenmerkt zich door het volkse karakter, melodieën die goed in het gehoor liggen. Veel van zijn liturgische gezangen zijn uitgegeven en in bundels terechtgekomen, zelfs in het nieuwe protestantse liedboek. Ook de muziek uit het huidige Altaarmissaal  is van zijn hand. In dit gedenkjaar worden de composities van Floris van der Putt opnieuw onder de aandacht gebracht. En worden niet eerder gepubliceerde composities uitgegeven.

Doet u mee!
U kunt zich aanmelden voor deze workshop vóór 7 september via nsgv@bisdomdenbosch.nl

De kosten voor deelname bedragen € 10 (incl. materialen, koffie/thee en lunch). U kunt het verschuldigde bedrag overmaken op NL53 INGB 0001 1252 36 t.n.v. Penningmeester St.-Gregoriusvereniging o.v.v. “voorgangers”.

info

nsgv@bisdomdenbosch.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieLucaskerk, Zuiderparkweg 301
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl