Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 16 september 2015    Evangelie van 2015-09-16
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelCursus ikoonschilderen o.l.v. Simon Koopman
beschrijving

Daar zou ik ook wel eens aan mee willen doen. Heeft u interesse in ikonen en wilt u het zelf ook eens ervaren om een ikoon te schilderen? Op een bijzondere locatie in Vogelenzang bij Casa Carmeli begint op 16 september weer de cursus ikoon schilderen onder de inspirerende begeleiding van Simon Koopman.

De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. In 5 dagen schildert u al een mooie ikoon. Naast de cursuskosten, betaalt u desgewenst de geprepareerde plank en penselen. Er wordt geschilderd met tempera, gemaakt van kleurpigment en ei. Laag over laag, echt monnikenwerk, in stilte of met op de achtergrond muziek van een Byzantijns koor. De aureool wordt gemaakt van bladgoud. En zoals een cursist het dit voorjaar zo mooi verwoordde: De kracht van een ikoon schuilt in de beleving ervan.

Data

  • woensdag 16 september 2015
  • woensdag 23 september 2015
  • woensdag 30 september 2015
  • woensdag 7 oktober 2015
  • woensdag 14 oktober 2015

Lokatie
De cursus vindt plaats bij Stichting Spes Carmeli, werklocatie: Casa Carmeli, Bekslaan 9, 2114 CB Vogelenzang.

info

Casa Carmeli
(0299) 36 49 55
spescarmeli-keessteur@hetnet.nl

www.simonkoopman.nl

locatieCasa Carmeli, Bekslaan 9
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl