Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 21 juni 2015    Evangelie van 2015-06-21
(Vaderdag (NL))
 titelInternationale gebedsdag voor pater Mourad
beschrijving

Op zondag 21 juni 2015 wordt internationaal gebeden voor pater Jacques Mourad, een katholieke priester die in Qaryatayn in Syrië op 21 mei werd ontvoerd. Kerk in Nood steunt het werk van deze priester-monnik al vanaf 2004, vooral sinds het uitbreken van de Syrische crisis in 2011.

Kerk in Nood nodigt iedereen uit om op zondag 21 juni, precies een maand na de ontvoering, te bidden voor pater Mourad en voor het gehele Syrische volk. De 21 landelijke kantoren van Kerk in Nood lanceren een gecombineerde media-campagne, via nieuws-media en social media met de hashtag #‎PrayingForFatherMourad.

De klooster-gemeenschap in Deir Mar Musa, een klooster gesticht in Syrië iets ten noorden van Damascus, door de Italiaanse priesters Paolo Dall’Oglio is blij met het initiatief van Kerk in Nood. “Uw gebed is heel erg belangrijk”, laat pater Jihad Youssef weten aan Kerk in Nood. “Niet alleen voor de Christenen in Syrië, maar voor de vele, vele Moslims die in feite de eerste slachtoffers zijn van fundamentalisme. Kijkend naar de kille cijfers zijn zij degenen die het meeste te lijden hebben van hun geloofsgenoten.”

Pater Youssef, ook monnik in Deir Mar Musa, memoreert hoe in de omgeving van Qaryatayn pater Jacques een ijkpunt werd. Niet alleen voor de Christenen, maar ook voor de Islamitische gemeenschap in zijn streek. “Hij werd enorm gewaardeerd, zelfs door de imams en sjeiks”, vertelt hij aan Kerk in Nood. “In het Mar Elias-klooster, waar hij woonde, ving hij 50 Moslim-gezinnen op, met meer dan 100 kinderen.” Pater Jacques hielp deze gezinnen ook om hun vernielde huizen weer op te bouwen en gaf ze eten en medicijnen met de hulp van Kerk in Nood.

De verantwoordelijke van de Midden-Oosten afdeling van Kerk in Nood, pater Andrzej Halemba voegt eraan toe: “Pater Jacques hielp altijd iedereen. Of het nou een Christen is of een Moslim. Hij hielp iedereen. Hij koos geen partij. Waarom zou zo’n geode man worden ontvoerd? Opnieuw zien we hoe oorlog de best mensen opeist. Pater Jacques is een geestelijke leider voor Christenen en Moslims. Mensen van beide godsdiensten kijken naar hem op en vertrouwen hem.

Zoals pater Mourad zelf ooit schreef aan Kerk in Nood: “Ons werk onder de Moslims is een eenvoudige uitdrukking van de Kerk die geroepen is om alle mensen te helpen. Of ze nou arm zijn, ziek, crimineel, zondaars of vervolgd worden.”

Tegelijkertijd met pater Mourad werd zijn medewerker ontvoerd: Boutros Hanna Dekermenjian. Een Armeense Christen van 38 jaar. Hij probeerde de ontvoering te verijdelen. Tot nu toe is, zo bevestigd ook pater Youssef, niets meer gehoord over pater Mourad. Niets over het lot van de tweede ontvoerden en ook niets over de ontvoerders.

Pater Youssef nodig ons allemaal uit om verenigd te zijn in gebed. “De huidige situatie in het Midden-Oosten stelt ons geloof op de proef”, zegt pater Youssef. “Als wij werkelijk houden van de gekruisigde Christus, dan moeten we ook bereid zijn om ons op te offeren voor anderen.”

info

www.kerkinnood.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl