Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 12 juli 2015    Evangelie van 2015-07-12
begintijd16:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelInformatiebijeenkomst Europascouts
beschrijving

Op zondag 12 juli 2015 van 16.00 tot 18.00 uur wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd op het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch over de Europascouts en de plannen in Nederland.

De Internationale Unie van Europa­scouts en -Gidsen werd opge­richt door de Jezuïet Jacques Sevin binnen de scouting­traditie van Robert Baden-Powell. Ontstaan in de vijftiger jaren, in de na-oorlogse periode, stellen de Europa­scouts zich ten dienste van de opbouw van een christelijk Europa.

De vijf doelstellingen van de Europascouts zijn: gezondheid, karaktervorming, een aanvoelen voor het concrete en voor de schepping, een geest van dienstbaarheid en de openheid voor God. Er zijn ca. 55.000 Europascouts, verspreid over nagenoeg alle landen van Europa.

Ook in Nederland zijn initiatieven om patrouilles Europascouts op te zetten. In Den Haag starten er in september jongens- en meisjespatrouilles. We willen graag onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook in het zuiden van het land een groep Europascouts op te richten.

Informatiebijeenkomst op zondag 12 juli 2015

Daartoe nodigen we alle geïnteresseerden graag uit tot de informatiebijeenkomst op zondag 12 juli 2015 van 16.00u tot 18.00u in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch. Er zullen scouts en gidsen uit Den Haag en uit België aanwezig zijn om de werking en doelstellingen van de Europascouts nader toe te lichten.

Met deze uitnodiging richten we ons graag tot een zo breed mogelijke groep: families, priesters, mensen die actief zijn in het pastoraat of in kerkelijk jongerenwerk, jongeren die interesse hebben om zich mogelijk op één of ander wijze te engageren in het project. Wij zijn u dankbaar indien u deze uitnodiging wilt doorgeven aan andere potentiële geïnteresseerden.

Praktische details

Vanwege de praktisch organisatie willen we u verzoeken om (graag voor 10 juli a.s.) een kort bericht te geven van uw komst. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het Sint-Janscentrum.

info

(073) 612 30 55
info@sint-janscentrum.nl
www.sint-janscentrum.nl

locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl