Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 21 november 2015    Evangelie van 2015-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
 titelInspiratiedag - Bijzonder kwetsbaar
beschrijving

Op zaterdagmiddag 21 november organiseert de Franciscaanse Beweging (FB) van 13.30 tot 18.00 uur een landelijke inspiratiemiddag in Den Bosch. De inspiratiemiddag heeft als thema ‘Bijzonder Kwetsbaar’. Tijdens deze middag staan de diversiteit van de franciscaanse wereld en het franciscaanse gedachtengoed centraal.

“In een wereld waarin uiterlijk vertoon, materieel bezit en persoonlijk eigendom belangrijk zijn, laat de Franciscaanse Beweging een ander geluid horen. Eerlijk delen, het zorgen voor anderen en jezelf kwetsbaar opstellen zijn daarbij speerpunten. Ter inspiratie en ontmoeting organiseert de FB ieder jaar een inspiratiemiddag’’, aldus Thomas Hontelez van de FB.

In 13 workshops worden verschillende thema’s belicht. Zo worden o.a. economie, meditatie, zorg, reizen en kunst alle vanuit franciscaans perspectief benaderd. Dat perspectief laat zich kenmerken door vier woorden: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend. Dit jaar zal voornamelijk in het teken van ‘kwetsbaar’ staan.

Zo vertellen Robbert Vesseur en Petra Smolders over de GEEFeconomie, een nieuwe economie waarin geven centraal staat. Voor zowel geven als ontvangen is kwetsbaarheid een belangrijke eigenschap. Madeleine Timmermann geeft twee workshops over kwetsbaarheid in de zorg. Hoe herken en erken je de kwetsbaarheid in een ander en hoe ga je daar zelf mee om? Rian Ederveen liep met vluchtelingen uit Syrië door Macedonië. Zij zal ingaan op de kwetsbaarheid van deze groep. De kunstenaars van het Eindhovense project (on)breekbaar vertellen over hun project rondom kistjes van kwetsbaarheid die tijdens deze middag tentoongesteld worden. De opening van de middag is in handen van theatermaker Kees van der Zwaard. Hij speelt ‘De optocht der krakkemikkigheid’. Van der Zwaard zorgt ook voor een passende afsluiting van de inspiratiemiddag.

Kosten
€ 12, ter plekke te voldoen. Voor ‘Vrienden van VREDE en ALLE GOEDS’ en leden van de Franciscaanse Beweging gratis.

Programma
13.30 uur - Inloop en ontvangst met koffie en thee
14.00 uur - Woord van welkom
14.10 uur - ‘De optocht der krakkemikkigheid’ van Kees van der Zwaard, theoloog en theatermaker
14.40 uur - Naar de workshops
14.45 uur - 1e ronde workshops
15.45 uur - Koffie- en theepauze en wisseling van workshops
16.00 uur - 2e ronde workshops
17.05 uur - Kees van der Zwaard met afsluiting ‘bijzonder kwetsbaar’
17.20 uur - Afsluitend lied en gezellig samenzijn met een glaasje
18.00 uur - Huiswaarts

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieDs. Pierson College in Den Bosch Oost, Geraert ter Borchstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl