Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 24 t/m zondag 25 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-24
begintijd14:00 uur
 titelDag van het Gregoriaans
beschrijving

In het weekeinde van 24 en 25 oktober wordt in Maastricht en Houthem de eerste ‘Dag van het Gregoriaans’ gehouden. Op zaterdag is er in Maastricht een wetenschappelijke studiedag semiologie. Daags erna vindt er in Houthem een ontmoetingsdag voor parochiescholae en liefhebbers van Gregoriaans plaats. 

Het weekeinde is een initiatief van de korenorganisaties VNK Limburg en de Gregoriusvereniging. De Dag van het Gregoriaans wordt aangeboden aan mgr. Fons Kurris, vanwege zijn grote en jarenlange verdiensten voor het gregoriaans. Medeorganisator is de Schola Maastricht met medewerking van de Schola Cantorum Wahlwiller, het Collegium Gregorianum en de Schola Cantorum van het Ward Instituut.

In de parochiezaal van de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht gaan zaterdag 24 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur diverse deskundigen in op het thema handschriften in het Gregoriaans. Sprekers zijn onder meer prof. dr. J.B. Göschl (laudatio), dr. A. Kurris (semiologische aspecten handschrift Angelica 123) en dr. R. de la Haye (handschriften uit de Euregio). Om 19.00 uur zingt de Schola Maastricht o.l.v. Hans Heykers een concert in de basiliek. Dag en slotconcert zijn gezamenlijk en afzonderlijk voor iedereen toegankelijk. In het bijzonder zijn uitgenodigd de oud-studenten van mgr. Kurris en allen die actief zijn in studie en praktijk van het gregoriaans.

Op zondag 25 oktober is in de kerk van Houthem-St. Gerlach een dag gepland, die speciaal bedoeld is voor parochiescholae en andere zangers en liefhebbers van het Gregoriaans. In groepen wordt de vesperviering gerepeteerd, waarmee de dag wordt afgesloten. Bovengenoemde koren nemen daarbij een voorzangersrol op zich. De middag begint om 14.00 uur met een voordracht door mgr. Fons Kurris. Om 14.40 uur beginnen de repetities die tot 17.30 uur duren met een half uur pauze ertussen. Om 17.30 uur is dan de vesperviering en de dag eindigt om 18.00 uur.

Aanmelden voor de zaterdag en/of de zondag is uitsluitend mogelijk per e-mail.

info

dagvandekerkmuziekroermond@yahoo.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouwe, Maastricht en de kerk van Houthem-St. Gerlach
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl