Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 31 mei 2015    Evangelie van 2015-05-31
(Heilige Drieëenheid / Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
begintijd09:45 uur
eindtijd15:00 uur
 titelAfsluiting diocesaan jaar van het gebed
beschrijving

Op zondag 31 mei 2015 sluit het bisdom van Breda het Jaar van het Gebed af in het bedevaartsoord Zegge. Jaarlijks komen duizenden pelgrims naar Zegge toe. Het hoogtepunt in Zegge is elk jaar de meimaand. De feestelijke afsluiting van de meimaand in de parochie H. Maria Boodschap te Zegge met de afsluiting van het diocesane Jaar van het Gebed belooft een groot feest te worden.

Programma voor jong en oud
Alle gelovigen in het bisdom zijn van harte uitgenodigd voor een programma voor jong en oud. Het programma op 31 mei start met het Rozenkransgebed om 9.45 uur. Daarna is bisschop Liesen hoofdcelebrant in de eucharistieviering. Parochies zijn gevraagd om een kaars mee te nemen naar deze viering om de verbondenheid van de parochies in het bisdom te symboliseren. Tijdens de eucharistieviering is er een kindernevendienst en opvang voor de allerkleinsten.

Na de viering trekt een processie met het Allerheiligste door Zegge.

In de middag is er om13.30 uur een voorstelling van ‘de Zandtovenaar’. Dit is een bijzonder spektakel waarbij jong en oud welkom is. Aan het eind van het programma in de middag spreekt de bisschop een kort woord en daarna worden als afsluiting van balonnen gemaakte rozenkransen opgelaten op het Dorpsplein in Zegge.

info

mw. Hanneke Oomen
(076) 522 3 444 (ochtenden)
bisdom@bisdombreda.nl

www.mariaboodschap-zegge.nl

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsZegge (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl