Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 20 mei 2015    Evangelie van 2015-05-20
begintijd19:00 uur
 titelGeldwerving om Kerk te kunnen zijn
beschrijving

Vanwege het Laurentiusjaar wordt op woensdag 20 mei 2015 de bijeenkomst gehouden ‘Geldwerving om Kerk te kunnen zijn’. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 19.00 uur in de Church of Our Saviour, Koningin Marialaan 2, Den Haag (deelname en eventuele maaltijd, na opgave, vanaf 18.00 uur).

Algemeen econoom John Bakker nodigde penningmeesters en parochiebesturen, pastorale beroepskrachten, leden van beheercommissies/locatieraden, leden van werkgroepen Kerkbalans, oud-cursisten van de Leergang Communicatie en Fondsenwerving, en Kerkbalansconsulenten hiervoor eind maart per brief uit.

De heilige diaken Laurentius is de patroonheilige van het bisdom. In de iconografie wordt hij vaak afgebeeld met een kelk en een geldbuidel. Daarmee wordt uitgebeeld dat hij als diaken diende aan de tafel van de Heer en ook het geld voor de Kerk beheerde.

Kerkelijke geldwerving is geen doel op zich, maar is gericht op het mogelijk maken van de zending van de Kerk in deze tijd. Dat laat ook de heilige Laurentius zien. Hij ondervindt in de eucharistie wat de liefde van Christus betekent, en deelt deze liefde met de armen.

Op de bijeenkomst ‘Geldwerving om Kerk te kunnen zijn’ zal Mgr. Van den Hende de openingsinleiding houden. De Kerk in Nederland wordt niet betaald door de overheid. Daarom is het van belang om te blijven investeren in de actie Kerkbalans en het draagvlak hiervoor verder te ontwikkelen ook bij jongere generaties. Het is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gelovigen om voldoende middelen bijeen te brengen opdat de Kerk haar zending in onze tijd -het leven en verkondigen van het evangelie- kan blijven vervullen.

Daarna is er aandacht voor de Kerkbalansconsulenten die parochies in het bisdom adviseren bij de verdere verbetering van de actie Kerkbalans. Zij zijn sinds juni 2014 actief in het bisdom Rotterdam. De Kerkbalansconsulenten zijn parochievrijwilligers die bij hun advisering veel oog hebben voor praktische stappen ter verbetering van de lokale actie Kerkbalans, en voor concrete en haalbare doelen.

Het laatste deel van de bijeenkomst bestaat uit onderling gesprek in groepen met uitwisseling over manieren waarop parochies geefgedrag positief kunnen beïnvloeden. Dit deel wordt ingeleid door communicatiemedewerker Daphne van Roosendaal. Er zijn principes die in communicatie worden toegepast om gedrag van mensen positief te beïnvloeden. Welke principes zijn dit en hoe werken ze in de praktijk? De presentatie van enkele casussen dient als opmaat tot onderling gesprek in groepen over praktische verbeteringsmogelijkheden voor de actie Kerkbalans.

Aanmelden kan tot 12 mei 2015 via het emailadres laurentiusjaar@bisdomrotterdam.nl
Graag bij uw aanmelding aangeven of u om 18.00 uur aanwezig bent bij de maaltijd, of om 19.00 uur aansluit.

info

laurentiusjaar@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl/Nieuws/Pages/150408BijeenkomstLaurentiusjaarGeldwerving.aspx

organisatieBisdom Rotterdam
locatieChurch of Our Saviour, Koningin Marialaan 2
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl