Vandaag is donderdag 12 september  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 29 juni t/m woensdag 1 juli 2015    Evangelie van 2015-06-29
(Heilige Petrus en Paulus)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelLiturgische vormingsdagen VvLL
beschrijving

Het vieren van de liturgie is de bron van waaruit de Kerk handelt en het hoogtepunt waar zij naartoe leeft. Maar tegelijk is het voor priesters een vorm van dagelijkse arbeid en soms zelfs een opgave.

Om de liturgische geest fris te houden en om de wijze van liturgie vieren voor gelovigen zo aantrekkelijk mogelijk te maken (ars celebrandi), biedt de Vereniging voor Latijnse Liturgie liturgische vormingsdagen aan in Helvoirt, van maandag 29 juni tot en met woensdag 1 juli. Ook voor priesters is het goed om de vinger aan de ‘liturgische pols’ te houden en om in het celebreren van de liturgie aan reflectie te doen, om het innerlijk en uiterlijk vieren van de liturgie in evenwicht te houden.

Het uitgangspunt voor de vormingsdagen is de Latijnse liturgie, zowel in de gewone vorm (volgens het missaal van paus Paulus VI) als in de buitengewone vorm (volgens het missaal van paus Johannes XXIII). Als u u hierin wil bekwamen of nadere verdieping zoekt en uitwisseling met anderen, zijn de vormingsdagen buitengewoon interessant voor u. Een unicum in Nederland en Vlaanderen! Naast de praktische liturgische oefeningen zijn er ook lezingen door gerenommeerde sprekers, momenten van gebed en ruim tijd voor broederlijk samenzijn.

Welkom zijn priesters, priesterreligieuzen, diakens en priesterstudenten. Elke priester kan ook een acoliet meebrengen. Acolieten moeten via een priester aangemeld worden.

Bij aanmelding kunt u aangeven waar uw bijzondere interesse naar uitgaat (gewone of buitengewone vorm of bepaalde liturgische onderdelen).

Meebrengen

  • Albe, amict en singel (eventueel toog en bonnet)
  • Eigen kelk met toebehoren (pateen, corporale, kelkdoekjes en eventueel kelklepeltje)
  • Toiletgerei (handdoeken en lakens zijn voorradig)
  • Schrijfgerei

Verder
U krijgt de beschikking over een eigen kamer.
Voor de maaltijden wordt gezorgd. Het bezinningscentrum Emmaus staat bekend om zijn gastvrijheid en goede keuken. Als u een dieet heeft, horen wij dat graag van tevoren.

Mensen die willen deelnemen, maar thuis overnachten, zijn ook welkom.
Kosten: € 125 te voldoen op rekening NL43 RABO 0134 4856 10, BIC: RABONL2U t.n.v. Vereniging voor Latijnse Liturgie te Alphen aan den Rijn.

Opgave vóór 1 juni 2015 bij het secretariaat van de Vereniging voor Latijnse Liturgie.

info

(013) 468 30 93
secretariaat@latijnseliturgie.nl
www.latijnseliturgie.nl

locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl