Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 12 april 2015    Evangelie van 2015-04-12
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelGebedsuur in Groenlo
beschrijving

De heilige paus Johannes Paulus II stelde in 2000 de ‘Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid’ in. Deze dag wordt gevierd op de tweede zondag van Pasen (Beloken Pasen). De instelling van deze dag is gerelateerd aan de ervaringen van de Poolse heilige zuster Maria Faustina Kowalska, van wie Johannes Paulus II een vereerder was.

Aan haar heeft de Heer zich bekendgemaakt en gevraagd de devotie tot zijn goddelijke barmhartigheid te bevorderen. Hij beloofde gelovigen, die op ‘Barmhartigheidszondag’ naderen tot het sacrament van boete en verzoening en de heilige communie ontvangen, bijzondere genaden te schenken.

Zondag 12 april organiseert de Gebedsgroep van de St. Paulusparochie te Groenlo e.o. in de H. Calixtusbasiliek (Kerkwal) een uur van gebed, waarin onder andere de rozenkrans van de goddelijke barmhartigheid wordt gebeden, er gelegenheid is tot eucharistische aanbidding en tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Het gebedsuur wordt gehouden van 15.00 uur tot 16.00 uur. De Hoogmis in de basiliek is eerder die dag om 10.30 uur.

info

www.calixtus.nl

locatieH. Calixtusbasiliek, Kerkwal
plaatsGroenlo (Gelderland)
postcode71
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl