Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 18 maart 2016    Evangelie van 2016-03-18
begintijd18:00 uur
 titelAvond van de Martelaren
beschrijving

Bidt u mee voor de martelaren van 2015, hun nabestaanden en hun vervolgers?

Op de Avond van de Martelaren staan we stil bij mensen die in 2015 hun passie voor Christus met de dood moesten bekopen. En dat zijn er veel. “Er zijn meer martelaren dan ooit”, betreurde Paus Franciscus dit jaar nog bij de zalig­verklaring van de Libanese martelaar Flavianus Melki.

Net als in de kruisweg van Christus eindigt hun verhaal echter niet met de dood. Zo heeft de moord op 21 Egyptische Christenen in Libië door extremisten van Islamitische Staat (IS) het Egyptische volk juist verenigd. Hun laatste uitroep “Heer, Jezus Christus” sterkt het geloof van miljoenen Christenen wereldwijd. Bidt u mee voor de martelaren, hun nabestaanden en hun vervolgers?

Kerk in Nood
Kerk in Nood Nederland houdt dit jaar al voor de zesde keer een ‘Avond van de Martelaren’ om stil te staan bij mensen die het vorige jaar zijn gestorven om hun geloof. De avond begint met een Eucharistie­viering in de stemmige St. Nicolaas­basiliek te Amsterdam met als hoofd­cele­brant Mgr. Dr. J.M. Punt. De homilie zal worden gehouden door Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks. Daarna wisselen getuigenissen, gebed en muziek elkaar af.

Lokatie
St. Nicolaas­basiliek
Prins Hendrikkade 74 - 76
Amsterdam
(tegenover Amsterdam Centraal Station)

Programma
18.30 uur - Heilige Mis
19.30 uur - Gebeds­avond met getuigenissen en muziek
21.00 uur - einde

info

Kerk in Nood
(073) 61 30 820
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl/martelaren

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieBasiliek van Sint Nicolaas, Prins Hendrikkade 74-76
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl