Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 15 april 2015    Evangelie van 2015-04-15
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelPresentatie van de Overblijfbijbel
beschrijving

Op woensdag 15 april 2015 vindt de officiële presentatie plaats van de Overblijfbijbel. Een kinderbijbel die specifiek geschreven is met oog op het overblijfmoment tussen de middag op school.

In 160 verhalen (40 weken) volgt de Overblijfbijbel in korte, aansprekende verhalen de bijbel van Genesis t/m Openbaring. De bijbel is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m 8 en in het taalgebruik is er rekening gehouden met kinderen zonder christelijke achtergrond.

Praktijk
Auteur Joyce de Jongh woont in Moordrecht. Haar idee voor de Overblijfbijbel ontstond in de praktijk. Zij merkte als overblijfmoeder dat de huidige beschikbare kinderbijbels niet echt geschikt zijn voor het overblijfmoment. Daarop besloot zij zelf verhalen te gaan schrijven. Dat idee sprak zo aan, dat ze uitgeverij Ark Media benaderde. Met de Overblijfbijbel als resultaat!

Positief
In de Overblijfbijbel worden de bijbelverhalen gelinkt aan het leven van kinderen nu. De kinderbijbel volgt het kerkelijk jaar, zodat u bij de christelijke feestdagen (bijvoorbeeld Kerst en Pasen) vanzelf uitkomt bij de verhalen die hierbij horen. Ook minder bekende verhalen zijn opgenomen. De verhalen zijn los van elkaar te lezen en zijn altijd positief van toon.

Hulp voor scholen en overblijfkrachten
Voor basisscholen vormt de Overblijfbijbel een praktisch hulpmiddel om verdere invulling te geven aan hun identiteit. De doorpraatvragen maken de verhalen ook geschikt voor andere momenten, zoals in het godsdienstmoment in de klas. Omdat de verhalen niet te lang zijn, maar aansprekend zijn geschreven, luisteren de kinderen graag. Een handige afvinklijst helpt de overblijfkrachten om bij te houden waar ze zijn gebleven. Het gebed aan het eind van iedere verhaal helpt hen om hardop te bidden voor de groep.

Meer informatie staat op www.overblijfbijbel.nl
Hier vindt u ook een boektrailer van de Overblijfbijbel.

Praktisch:

  • Wat: Presentatie van de Overblijfbijbel
  • Wanneer: Woensdag 15 april 2015
  • Tijd: 15.00 - 16.00 uur
  • Waar: Mr. Lallemanschool, 4e Tochtweg 14, 2841 LS  Moordrecht
  • Parkeren: Bij de school is helaas beperkt parkeergelegenheid, dus zoek in de wijk (aan beide kanten van het kanaal) naar een plekje.
  • Aanmelden voor deze presentatie is gewenst (maar niet verplicht) i.v.m. de hoeveelheid koffie.

info

www.overblijfbijbel.nl

locatieMr. Lallemanschool, Vierde Tochtweg 14
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl