Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 17 t/m zondag 19 april 2015    Evangelie van 2015-04-17
begintijd18:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelAristoteles course - de mens: worden en zijn
beschrijving

De Aristoteles course biedt, verspreid over drie jaar, een filosofische zoektocht naar de mens als persoon. Geholpen door meesters als Aristoteles, die door Thomas van Aquino steevast werd aangeduid als ‘de Filosoof’, en p. Marie-Dominique Philippe, nemen de broeders u mee in een zoektocht naar de beginsels van het zijn, het leven en het handelen van de mens, om te ontdekken wat, wie en waartoe we zijn.

Eerste filosofie
De eerste filosofie, beter bekend als metafysica, neemt in de zoektocht van Aristoteles een centrale plaats in, om kernvragen te beantwoorden over wat, waarom, wie en hoe we zijn. Door onze ervaringen met werk, vriendschap, gemeenschap en door het ontdekken van li chaam en geest komen we tot de meest directe besef: onze ervaring dat de realiteit bestaat. Dit zoeken gaat daarom om het zijn, het menselijke zijn en de praktische dimensies van de menselijke persoon in het licht van wat en waarom hij is.

Docent: p. Thomas
Datum en tijd: vrijdag 17 april 18.00 uur tot zondag 19 april 15.00 uur
Locatie: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, Den Haag

info

willibrordushuis.nl/nl/den-haag/activiteiten/evenement/4926-aristoteles-course-de-mens-worden-en-zijn.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl