Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 29 maart 2015    Evangelie van 2015-03-29
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelWereldJongerenDAG Bisdom Roermond
beschrijving

Op Palmzondag wordt in Roermond de aftrap gegeven voor de Wereldjongerendagen, die volgend jaar zomer in Polen worden gehouden. Het is de bedoeling om dan met zoveel mogelijk katholieke jongeren vanuit Limburg naar Krakau te gaan.

Elk jaar op Palmzondag wordt in de bisdommen een regionale jongerenbijeenkomst gehouden. Eens in de twee á drie jaar vinden de internationale Wereldjongerendagen plaats. De vorige keer was in 2013 in Rio de Janeiro in Brazilië.  Daar waren toen zo’n drie miljoen jongeren van over de hele wereld verzameld. Het was een van de eerste grote optredens van paus Franciscus.

Krakau
In juli 2016 vinden de WJD plaats in Polen, het geboorteland van de heilige paus Johannes-Paulus II. De centrale stad tijdens de WJD is Krakau, waar de in 2005 overleden paus jarenlangs aartsbisschop was. De afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom Roermond organiseert samen met de andere Nederlandse bisdommen een reis naar Polen. Deze bestaat uit deelname aan het hoofdprogramma in Krakau, waarbij ook paus Franciscus aanwezig zal zijn. Voorafgaand of na afloop daarvan zullen de Limburgse jongeren ook enkele dagen in een Pools bisdom verblijven, om contact te leggen met lokale jongeren en samen aan een sociaal project werken.

Bijeenkomst Roermond
Op Palmzondag van dit jaar (zondag 29 maart) is er een eerste bijeenkomst voor alle belangstellenden in Roermond. Er wordt dan gesproken over het thema van de WJD 2016 (barmhartigheid) en er zijn workshops over sociale projecten in Limburg, waaraan jongeren nu al kunnen deelnemen. Ook wordt alle informatie gepresenteerd, die op dat moment over de reis van volgend jaar bekend is.

De regionale bijeenkomst op Palmzondag vindt plaats bij het bisdom aan de Swalmerstraat 100 in Roermond. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur, inclusief warme maaltijd. Vooraf aanmelden per e-mail.

info

m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl