Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 19 mei 2015    Evangelie van 2015-05-19
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelOecumenisch leerhuis - Aurelius Augustinus
beschrijving

Samen met de hervormde gemeente te Hedel heeft de Franciscusparochie van de Bommelerwaard een initiatief genomen. We hebben drs. M. Bronzwaer uitgenodigd, die ons zal laten kennismaken met het leven van de ook nu nog velen aansprekende vierde-eeuwse kerkvader Augustinus. De inleider gaat in op de krachtlijnen die het denken van Augustinus hebben bepaald. Het is vooral de ontdekking van Christus geweest die hem op het spoor bracht van de Drie-ene God.

Dhr. Bronzwaer heeft zich in de theologie toegespitst op de Godsleer rond de Drie-eenheid. Hij is woonachtig in de oecumenische gemeenschap van de Focolare te Nieuwkuijk in abdij Mariënkroon.

Na de introductie presenteren Dominee Jan Mulder en Pastor Schevers enkele leessleutels voor teksten van Augustinus. Vervolgens gaan we uiteen in deelgroepen en zullen we enkele teksten van Augustinus zelf lezen.

Tijd: Dinsdag 19 mei 19.30-21.30
Adres: Gebouw Rehoboth aan de Kerkstraat 13 in Hedel
Aanmelden: pastorschevers@gmail.com

info

pastorschevers@gmail.com

locatieGebouw Rehoboth, Kerkstraat 13
plaatsHedel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl