Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 24 december 2004    Evangelie van 2004-12-24
 titelVoetbedevaart naar Banneux
beschrijvingOok dit jaar is er weer de traditionele voetbedevaart vanuit Valkenburg (Limburg) naar het Maria genadeoord Banneux, verzorgd door de rk Kerst-Boete-Bidweg Te Voet Naar Banneux.

In de nacht van 24 december 2004 (in de kerstnacht ) vindt de 52 km lange voetbedevaart plaats vanuit Valkenburg Limburg naar het Maria genadeoord Banneux gelegen in de Belgische Ardennen. De pelgrims hoeven niet direct te beginnen in Valkenburg, maar kunnen tijdens de route simpelweg aansluiten.

In de H. Nicolaas en Barbarakerk in Valkenburg beginnen de pelgrims om 8.30 uur 's morgens met een pelgrimsmis en ontvangen zij daar de reiszegen.
In de kerstnacht om 22.00 uur vindt in de de grote kerk van Banneux een H. Mis plaats, die gecelebreerd wordt door rector Vries van het seminarie van Rolduc.
Na afloop van de H.Mis in Banneux staan tegen betaling bussen klaar voor de terugreis naar Valkenburg. Deze bussen vertrekken rond 23.15 uur.


Deze voetbedevaart is begonnen in 1933, toen de verschijningen van Maria in Banneux begonnen. Sinds die tijd heeft elk jaar de voetbedevaart plaats gevonden, met uitzondering van de oorlogsjaren. Verleden jaar werd het 70-jarig bestaan herdacht.

Inmiddels nemen honderden mensen uit geheel Nederland en buitenland deel aan deze voet bedevaart. De H. Mis op kerstnacht in de grote kerk van Banneux wordt bezocht door meer dan 1500 mensen. Dit zijn dan de ongeveer 500 voet bedevaartgangers aangevuld met pelgrims die per auto dan wel bus de kerstnachtviering bezoeken.

De bedevaart en de volledige viering wordt verzorgd door de stichting.
De bedevaart is volledig gratis.De stichting zorgt voor rustpauzes onderweg en verzorgt ook voor medische begeleiding onderweg met behulp van het Rode Kruis en een aantal vrijwilligers die met auto's af en aan rijden.

infoFred Dorren
gamdorre@cobweb.nl
locatieH. Nicolaas-Barbarakerk (start)
plaatsValkenburg (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl