Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 16 maart 2015    Evangelie van 2015-03-16
begintijd20:00 uur
 titelActieve euthanasie? Palliatieve sedatie?
beschrijving

Op maandagavond 16 maart 2015 wordt in de Odulphusparochie te Assendelft een parochie-avond gehouden over vraagstukken rond het levenseinde.

Het thema van levensbeëindiging is aan de orde; families, huisartsen en ook de Kerk is daar in welhaast iedere Nederlandse woonplaats bij betrokken. Het is goed dat mensen op de hoogte zijn van verschillende mogelijkheden om het levenseinde te verzachten. Werkers in de gezondheidszorg gaan hier heel verschillend mee om. Een christelijke mensvisie kun je niet meer altijd aanwezig veronderstellen.

Deze lezing is bedoeld om informatie te geven aangaande alle implicaties, ook de morele, van handelingen rond een sterven, waarbij de spreker, een arts, een zo eerlijk en evenwichtig mogelijk beeld wil schetsen maar ook in gesprek wil gaan en voor vragen openstaat.

Welkom op ma. 16 maart 2015 om 20.00 u. in de Odulphuspastorie, Dorpsstraat 570 te Assendelft.

Dr. F. van Ittersum, internist-nefroloog aan het VU-ziekenhuis, is o.m. bestuurslid van de Stichting Medische Ethiek (www.medische-ethiek.nl) en zal ons op een boeiende manier helpen ons zicht te verhelderen op kwesties die vroeg of laat voor ieder van ons belangrijk zijn of worden: van levensbelang.

info

Facebook.com/odulphusparochieassendelft

locatieOdulphuspastorie, Dorpsstraat 570
plaatsAssendelft (Noord-Holland)
postcode15
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl